Kick-off/Klubbfest

Lördagen den 19augusti gick jag upp klockan 06.00 (skulle gått upp klockan 06.30 men vaknade 05.30 och kunde typ inte somna om)... Varför skulle jag upp så tidigt en lördag? Jo, klockan 8 skulle jag träffa en simkompis vid Helenelund för att sen dra oss till lokalen där vi skulle ha Kick-off, tränar kick-off. Vi kom dit 45minuter för tidigt så vi satte oss utanför och väntade, pratade om gymnasiet, simning, och annat viktigt.. =P

Några minuter i nio kom en med nyckeln och vi fick gå in. Vi ställde i ordning borden och sen pratade simklubbens styrelse lite och sen pratade chefstränaren lite om scheman. Allt rann på bra, fika vid tio, lunch vid tolv, fika vid två och slut vid halv fem. Vi pratade om massa intressant. Bl.a. satte vi oss i två grupper, en med simborgartränare och en med medley tränare. Jag satt med medleytränarna, vi kom fram till hur vi skulle lägga upp träningen, det verkar bli jättebra, jag ser fram emot att börja bli tränare igen.
Men i alla fall, halv fem blev vi hämtade av min kompis mamma, vi åkte hem till min kompis då (jag skulle inte hinna åka hem och tillbaka för jag skulle bli tvungen att åka kommunalt..)

Hemma hos min kompis snackade vi lite, kollade lite på deras djur, satt lite vid datorn, sen så bytte vi om... Vid sju var vi tillbaka till lokalen, då var det middag och sen var det klubbfest.

Middagen var en buffémiddag, det var jättekul, det råkade bli så att vi satte oss "ungdomarna" på ena sidan bordet och de vuxna vid den andra sidan. Mellan huvudrätten och efterrätten delades två papperstallrikar, en plastpåse, två sockerbitar, två små plastglas ut till oss var. Efter det var utdelat skulle vi sjunga. Efter varje vers skulle vi sätta på oss något av de vi fick ut, först plastpåsen som mössa, sen papperstallrikarna som öron, sen sockerbitarna som tänder och sist glasen som glasögon. Vi såg inte kloka ut, jag kunde inte sjunga jag skrattade för mycket.

Festen var också bra, det var ett rockband där som spelade, alla dansade utom jag (jag vet jag är jättetråkig men det sitter en spärr någonstans...idiotiskt...). Bandet spelade lite rockabilly, lite Gyllenetider, AC/DC, Chuck Berry, "Hot stuff" (Donna Summer), så det var en ganska bred blandning... Det var jättebra, fast jag har hört bättre i sommar.. =P

Vid halv ett slutade bandet och spela, många hade gått hem tidigare, många gick hem då bandet slutade, jag stannade kvar lite med kompisen och hjälpte till att städa, efterstädningen var klockan halv två, då skjutsade min kompis mamma hem mig, eftersom mamma och pappa (och brorsan) inte var hemma den helgen så skjutsade hon mig så jag skulle slippa åka kommunalt.

När jag kom hem kollade jag till kaninen, så han mådde bra efter att ha fått frukost och kvällsmat på lördag morgonen. Sen åt jag lite och tittade lite på tv, sen var jag så trött så jag gick och la mig. Somnade på en gång. Vaknade gjorde jag nio (inte av mig själv, det skulle ha varit omöjligt). Jag gick då ut och gav kaninen mat, sen åt jag frukost, tittade lite på tv och sen sitter jag här vid datorn. Har städat lite i mitt rum innan det förståss, så lite mindre stökigt är det nu...

Jag skriver mer nån annan gång!
Kramar A

Från min gamla blogg | | Kommentera |

Skolstart

Hejsan!
På tisdagen och onsdagen (15-16augusti) hände nästan ingenting, jag var hemma och slappade, satt och chattade, spelade spel. Det var skönt att vara hemma igen.

På torsdagen började skolan. 9.40 kom jag till skolan, kollade på anslagstavlan vart jag skulle, hittade en tjej som frågade en lärare var samma klassrum låg, vi gick dit tillsammans. 10.00 kom våran lärare, hon verkar snäll, lite virrig kanske, men det är väl alla första skoldagen!?
Vi gick igenom lite info i klassrummet, jag kom i en mentorsgrupp på 16pers, 14 tjejer och 2 killar. Sedan var det dags för att ta skolfoto (bara ensamfotot). Det gick på en halvtimme, sen gick vi till aulan för att lyssna på information som rektorerna meddelade. Sen var det lunch, maten var mycket bättre än i grundskolan, värsta lyxen i jämförelse. Jag åt med några tjejer i min klass, efter det gick jag iväg en stund för att kolla läget lite, sen hittade jag tre andra tjejer som också går i min klass, vi stod och "pratade" (det beror i för sig på hur man menar med prata, vi var nog lite blyga). Efter lunchrasten gick vi tillbaka till det klassrum vi först varit i och gjorde ett diagnostiskt prov. Diagnostiskt prov i matte. Det höll på i en timme, sen slutade vi klockan 14.00. Matteprovet var väl ganska lätt (tror jag), jag vågar inte säga att det var lätt eller svårt, vågar inte säga om det gick bra eller dåligt.

Åkte hem och kom hem vid tre, vid halv fem tog jag bussen till simhallen, kom en timme för tidigt, men ville inte vara hemma för jag satt bara och slöade vid datorn då, så då var det bättre att åka iväg. Träningen gick bra. Bröstsimsteknik och fjärilsteknik var det mycket av. Helt ok.

På fredagen började vi klockan 10.30, lite mer sovmorgon. Vi fick lite mer papper och sedan gick vi på rundvandring två och två. Det var kul, men det tog tid att hitta rätt klassrum, efter att ha hittat rätt klassrum skulle man skriva vad som var bakom dörren, på någon dörr stod det ingenting, så vi visste inte vad som fanns innanför. Efter rundvandringen (ja, vi hittade allt vi skulle hitta =P) så gick vi för att få ut våra datakonton, vi fick dem, loggade in på en dator och bytte kod. Sedan gick jag och en i min klass runt och tittade vart vi skulle ha lektioner på måndagen (så vi hittar till de rätta klassrummen). Sen gick vi och åt, maten var god idag med. Efter det åkte jag till centrum för att försöka lämna tillbaka ett SL-kort (råkar ha två) men det gick inte, ska försöka senare igen kanske... Efter det åkte jag hem och kom hem klockan två.

Imorgon ska jag upp 6.30 så förstår inte vad jag gör uppe nu...
Kram A

Från min gamla blogg | | Kommentera |

Uppstartsläger och lite annat

Hejsan!
Måndagen den 7augusti var jag och shoppade med kusinen, det var roligt. Jag hittade en baddräkt nästan på en gång, det var skönt för jag gillar inte att köpa och prova baddräkter, det är jobbigt, men jag måste ha baddräkt till träningen. Vi shoppade lite annat också, lite inför skolan. Jag börjar ju gymnasiet på torsdag (spännande).

På tisdagen åkte jag på uppstartsläger, träffade de andra simmarna som skulle med klockan 9.50 i centralen vid "runda hålet". Vi åkte till Linköping och från Linköping tog vi buss till Ljungsbro.
När vi kommit fram till Ljungsbro fick vi reda på rumsindelningen och vi fick nycklar. Jag blev nöjd med mina rumskompisar. Klubben hade två lägenheter, en lägenhet hade ett allrum och fyra sovrum, fyra stycken fick rum i varje sovrum. Klockan tre var det träning. Vi sprang några varv runt en gräsplan och sen gick vi in och simmade, simningen funkade bra, trodde jag hade glömt en del men det hade jag inte. Så senil är jag inte, tack och lov.

Varje morgon gick vi upp klockan sju, då var det frukost. Träningen började tio i åtta, då med några varv runt gräsplanen och sen med simning. På eftermiddagarna började träningarna tio i tre, då sprang vi runt gräsplanen, några färre varv än på morgonpassen och sen körde vi lite styrka innan vi hoppade i bassängen. Jag hatar att springa, ingenting händer, styrka är lite bättre, men simningen är bäst. Nu frågar du dig säkert vad mer som händer när man simmar än när man springer, det kan jag tala om. Simmar man så måste man tänka på massa saker, först och främst på att inte sjunka, och sen är det ganska mycket teknik man måste kunna och träna på, därför är simning roligare än att springa, springer gör man ju bara, plus att det är så jobbigt.Varje dag körde vi också en del av en fyrkamp. Dag1 - Stafett, Dag2 - Simning, Dag3 - Gå ett varv på en viss tid utan klocka, närmaste laget vinner, Dag4 - Charader.

På vår lediga tid spelade vi kort, läste, tittade på tv, tog det lugnt, sov, och gick och handlade. Cloettafabriken fick några besök, Hemköp fick också några besök. Jag köpte faktiskt inte bara godis utan även tidningar, bok och en cd, och lite annat också.

Sista kvällen var vi ute. I en lokal bredvid vandringshemmt där vi bodde var det bröllopsfest, något utländskt, med musik, dans. Brudparet anlände i en vit limo och bruden dansade ur bilen till musik. Vi stod och tittade på festen en stund sen gick jag och fem kompisar till Göta Kanal för att bada. Det var en marknad i närheten av Göta Kanal (den delen där vi badade), folk stannade och kollade på den galna 08orna som badade. Två tanter tittade förundrat på oss och frågade om det inte var läskigt. Några som var ute och rodde i Göta Kanal skojjade med oss och sa att vi var signalkräftor (kräftfiske i Kanalen 18augusti, fick vi reda på senare). Några norrmän frågade skämtsamt om vi ville bada nakenbad med dem, vi sa nej. De beklagade sig och sa att de åkt hela vägen till Sverige för att bada nakna med svenska flickor. Vi skrattade.

Sista dagen, på söndagen gick vi upp vanlig tid för att äta frukost och träna, efter träningen städade vi, fast vi var väldigt fort färdiga för att vi hade några som var lite sjuka i våran stuga så de städade medan vi simmade. Vi kom hem vid 17.30 på söndagen. Det var skönt att komma hem.

Idag har jag städat mitt rum, det var som ett bombnedslag innan jag åkte och värre blev det när jag kom hem med väskan och skulle packa upp, men nu är det bättre (förutom garderoben där det ligger högar med kläder, den städas imorrn).

Idag var det även simning, jag tränar med medley tills C-gruppen kommer igång för då börjar jag träna med dem. Jag kommer bli tränare för en crawlgrupp och för en medleygrupp. Det ska bli så kul.

Och en till rolig sak är att i lördags morse födes en liten varelse högre upp i landet, en liten kusin till mig, en liten flicka.

På lördag är det tränar kick-off och klubbfest som jag ska gå på, oturligt nog krockar det med min fasters kräftskiva.

Vi hörs.
Kramar A.

Från min gamla blogg | | Kommentera |
Upp