Uppstartsläger och lite annat

Hejsan!
Måndagen den 7augusti var jag och shoppade med kusinen, det var roligt. Jag hittade en baddräkt nästan på en gång, det var skönt för jag gillar inte att köpa och prova baddräkter, det är jobbigt, men jag måste ha baddräkt till träningen. Vi shoppade lite annat också, lite inför skolan. Jag börjar ju gymnasiet på torsdag (spännande).

På tisdagen åkte jag på uppstartsläger, träffade de andra simmarna som skulle med klockan 9.50 i centralen vid "runda hålet". Vi åkte till Linköping och från Linköping tog vi buss till Ljungsbro.
När vi kommit fram till Ljungsbro fick vi reda på rumsindelningen och vi fick nycklar. Jag blev nöjd med mina rumskompisar. Klubben hade två lägenheter, en lägenhet hade ett allrum och fyra sovrum, fyra stycken fick rum i varje sovrum. Klockan tre var det träning. Vi sprang några varv runt en gräsplan och sen gick vi in och simmade, simningen funkade bra, trodde jag hade glömt en del men det hade jag inte. Så senil är jag inte, tack och lov.

Varje morgon gick vi upp klockan sju, då var det frukost. Träningen började tio i åtta, då med några varv runt gräsplanen och sen med simning. På eftermiddagarna började träningarna tio i tre, då sprang vi runt gräsplanen, några färre varv än på morgonpassen och sen körde vi lite styrka innan vi hoppade i bassängen. Jag hatar att springa, ingenting händer, styrka är lite bättre, men simningen är bäst. Nu frågar du dig säkert vad mer som händer när man simmar än när man springer, det kan jag tala om. Simmar man så måste man tänka på massa saker, först och främst på att inte sjunka, och sen är det ganska mycket teknik man måste kunna och träna på, därför är simning roligare än att springa, springer gör man ju bara, plus att det är så jobbigt.Varje dag körde vi också en del av en fyrkamp. Dag1 - Stafett, Dag2 - Simning, Dag3 - Gå ett varv på en viss tid utan klocka, närmaste laget vinner, Dag4 - Charader.

På vår lediga tid spelade vi kort, läste, tittade på tv, tog det lugnt, sov, och gick och handlade. Cloettafabriken fick några besök, Hemköp fick också några besök. Jag köpte faktiskt inte bara godis utan även tidningar, bok och en cd, och lite annat också.

Sista kvällen var vi ute. I en lokal bredvid vandringshemmt där vi bodde var det bröllopsfest, något utländskt, med musik, dans. Brudparet anlände i en vit limo och bruden dansade ur bilen till musik. Vi stod och tittade på festen en stund sen gick jag och fem kompisar till Göta Kanal för att bada. Det var en marknad i närheten av Göta Kanal (den delen där vi badade), folk stannade och kollade på den galna 08orna som badade. Två tanter tittade förundrat på oss och frågade om det inte var läskigt. Några som var ute och rodde i Göta Kanal skojjade med oss och sa att vi var signalkräftor (kräftfiske i Kanalen 18augusti, fick vi reda på senare). Några norrmän frågade skämtsamt om vi ville bada nakenbad med dem, vi sa nej. De beklagade sig och sa att de åkt hela vägen till Sverige för att bada nakna med svenska flickor. Vi skrattade.

Sista dagen, på söndagen gick vi upp vanlig tid för att äta frukost och träna, efter träningen städade vi, fast vi var väldigt fort färdiga för att vi hade några som var lite sjuka i våran stuga så de städade medan vi simmade. Vi kom hem vid 17.30 på söndagen. Det var skönt att komma hem.

Idag har jag städat mitt rum, det var som ett bombnedslag innan jag åkte och värre blev det när jag kom hem med väskan och skulle packa upp, men nu är det bättre (förutom garderoben där det ligger högar med kläder, den städas imorrn).

Idag var det även simning, jag tränar med medley tills C-gruppen kommer igång för då börjar jag träna med dem. Jag kommer bli tränare för en crawlgrupp och för en medleygrupp. Det ska bli så kul.

Och en till rolig sak är att i lördags morse födes en liten varelse högre upp i landet, en liten kusin till mig, en liten flicka.

På lördag är det tränar kick-off och klubbfest som jag ska gå på, oturligt nog krockar det med min fasters kräftskiva.

Vi hörs.
Kramar A.

Från min gamla blogg | |


Hej!

Tack för att du tar dig tid att kommentera inlägget! :)

Upp