Sista september

Det var ett tag sedan och det har hunnit bli sista september, Idol-finalerna har dragit igång, första personen åkte ut igår. Men nu backar vi lite tillbaka i tiden till måndagen efter det datumet jag sist skrev...

Den måndagen hade vi orientering i skolan, det var dimma på morgonen, jag var orolig att jag skulle gå vilse.. :P När jag kom till skogen träffade jag kompisarna. När vi skulle starta så fick jag eget startkort och egen karta, jag skulle springa själv. Två kompisar stod och väntade på mig och det blev att vi sprang tre stycken. Och vi klarade det, vi gick inte vilse. :)
Jag kom hem runt tolv-tiden, då slappade jag. På kvällen var det klubbtävling, jag passade mina simmare och sen simmade jag själv 100meter medley, tiden låg på 1.31.04. Mitt pers är 1.30.16 så det var nära, men inte bra. :P

På tisdagen skulle jag simma men jag gjorde det inte p.g.a. mycket läxor. På onsdagen hade vi ett litet prov på de tre stora ideologierna och på eftermiddagen då vi slutat och jag var hemma blev det en del plugg igen.

På torsdagen simmade jag fast jag hade engelska-inlämning på "reading journal" och ett NkA-prov på fredagen. Men jag hade allt under kontroll så jag åkte till simhallen och var tränare och sen tränade jag själv. Kom hem gjorde jag vid tio-tiden, gäsp.

Fredagen hade vi NkA-prov jag trodde det gick bra. På kvällen åkte vi kommunalt ut till landet, skulle ta hem båten... På landet var det mörkt.

På lördagen var vi på landet, tog upp två av våra båtar, spelade alfapet, tog det lugnt. Jag fotade svampar och trollsländor.. :P Det är så härligt att avra ute på en ö i skärgården. :P
Grattis till mormor som fyllde 69år den dagen! GRATTIS MORMOR!

Tidigt på söndagen åkte vi hem, packade båten med matsäck. Mysigt. Vi blev hämtade i Edsviken efter två timmars båtfärd, där drog vi upp båten och körde hem. På eftermiddagen åkte jag till simhallen, var tränare, var tränare och tränade själv.
Nu ska jag inte heller glömma att säga; Grattis till min kusin som fyllde 21 den här dagen. Gammalt va? ;) GRATTIS!

På måndagen slutade vi en timme tidigare, för vi hade ingen spanska den veckan. Jag åkte hem och senare tillbaka, då skulle jag till simhallen och vara tränare.

På tisdagen slutade vi ännu tidigare. Jag kan förklara.... En vanlig tisdag ser ut sådan att vi har två timmars levnads lära på morgonen, sen spanska en timme, sen en halvtimme mentorstid, en och en halvtimmes hål, sen NkA. Eftersom vi inte hade någon spanska den veckan så skulle det ha blivit Levnadslära - hål- mentorstid - hål - NkA. Vi frågade därför våran mentor om vi kunde skippa mentorstiden, hon sa ja för vi öndå inte skulle göra något viktigt. Därför skulle våran dag se ut följande; Levnadslära - hål i 4timmar - NkA, vi gick till naturkunskapen och frågade våran lärare om vi kunde ta ut lite kompensation för vi hade jobbat över lite, hon sa ja, så vi hade ingen NkA. Därför slutade vi efter första lektionen, Levnadslära (2timmar lång). Och det var inte jobbigt på levnadsläran, vi tittade på en film hela lektionen. Skön dag.
På kvällen åkte jag och simmade, det var inte jobbigt, vi simmade 400insim, sen 20x50m valfritt start 1.30s, sen 8x25m fjärilskick. Jag körde 100meter mer än de andra.... Skröt jag nu? :/

Onsdagen var det tränarmöte i simhallen, rätt kul.. Satt där i två och en halv timme, men tiden gick fort.

På torsdagen hade vi sovmorgon till 10.25 (p.g.a. ingen spanska). Vi började därför med Idrott på morgonen, och vi fick välja mellan att springa, spela fotboll eller att simma, självklart valde jag att simma. Det var inte så jobbigt men helt okej kul. Vi fick tillbaka våra NkA-prov och jag blev jätteglad, fick MVG-. :P Slutade 14.50, jag åkte hem, han vara hemma i kanske 1½ timme sen åkte jag till simhallen för att vara tränare och därefter träna själv. På träningen då jag tränade själv hade vi en ny tränare (eller jag vet inte om han var ny, jag har aldrig haft honom förut). Det var roligt på den träningen iallafall, vi simmade 200insim, 100m valfritt, 200m valfritt, 300m valfritt, 400m valfritt, 500m valfritt.
Jag simmade, 200insim(frisim och bröstsim blev det där), 100frisim, 500frisim, 400medley, 300bröstsim, 200medley. Ja, vi fick simma serien baklänges. Det var jättekul. Jag orkade simma 400medley, men det blev lite jobbigt.

På fredagen, igår alltså.... Vi började som vanligt 10.25 den dagen. Sista lektionen på engelskan så fick vi tillbaka våra prov som vi gjorde i måndags och i onsdags. Det gick bra, fick VG... När vi slutat så åkte jag och shoppade med kusinen Helena. Jag köpte ett par jeans, fast det tog lång tid att hitta dem, gick till 4 olika affärer om jag minns rätt. Jobbigt.... :P

Idag, har det inte hänt så mycket ännu.. Ska städa, några släktingar kommer hit på middag, farfar fylle 85år idag.
GRATTIS farfar 85år!!

Nu måste jag sluta och börja städa mitt rum, det är stökigt.... Hoppas det blir städat.. :P

Kramar A

Från min gamla blogg | | Kommentera |

One day in September

Vi börjar där jag slutade...
Onsdagen efter tisdagen jag senast skrev var det debatt i skolan. Komunalpolitiker kom till våran skola och blev utfrågade av ShB elever. Det var väl sisådär, nästan alla gick efter en timme, fast man fick inte. Det avr obligatoriskt att gå på för ShA elever. Jag och en kompis satt kvar till slutet, men nästan alla andra i klassen gick hem då det gått en timme, 14.30.
På kvällen var det föräldramöte i simklubben. Det var få föräldrar som kom, vilket var lite tråkigt.

På torsdagen hände inte så mkt, gick i skolan och på kvällen var jag tränare för medley2 och tränade själv i C, det var skönt att träna själv. Skulle ha tränat i tisdags men då hade jag mycket i skolan så jag blev tvungen att vara hemma.

På fredagen var jag också i skolan, sista lektionen hade vi skolval och fick sluta tidigare. Jag såg en buss komma men orkade inte springa så jag missade den. Sen skulle jag gå till hållplatsen innan för att vänta på nästa buss (det är inte längt mellan de två hållplatserna), när jag var mellan båda hållplatserna såg jag bussen, orkade jag springa? nej. Jag gick istället till Häggvik station, tog väl en kvart, där tog jag bussen hem som jag väntade på i två minuter där. Hem kom jag vid fyra. På kvällen tittade jag på tv sen hände inte så mkt mer den dagen.

På lördagen, igår, klippte jag lite på filmen som jag, brorsan och kusinerna spelade in i somras, men han inte klart innan jag skulle till en kompis konfirmation. Var i kyrkan klockan två till tre.. Efter det åkte vi hem till min kompis och åt lite plockmat, det var gott. Sen stannade jag och brorsan där till klockan åtta, det var roligt, vi spelade tv-spel med min kompis brorsa och hennes kusiner... :P

Idag gick jag upp, åt frukost. Sedan började jag städa akvariumen.. Är nästan klar nu, ska vänta på att vattnet blir varmare så fiskarna vill i akvariumet igen, så de inte får en köldknäpp.
Sen ska jag till simhallen och träna, träna och träna.. Först crawl5 (tränare), sen medley2 (tränare), sen C (träna själv).
Idag är det valdag också, spännande och se vilka som vinner, synd att jag inte får rösta :P
Och sist men inte MINST!!

GRATTIS MARIA som fyller 16år idag!!

Kramar A

Från min gamla blogg | | Kommentera |

En tisdag

Senast jag skrev var det klockan åtta på en sovmorgon, nu blir det vid åtta på kvällen istället. Vad har hänt sen sist då? Ganska mycket roligt, lite tråkigt men inte mycket.

Tisdagen för en vecka sedan, var det meningen att jag skulle träna första gången i C-gruppen, givetvis gör jag och blir sjuk, förkyld. Var hemma från skolan två dagar, tisdagen och onsdagen. Jag läste, chattade, tittade på Lynley, tittade på andra filmer.

På torsdagen kom jag till skolan igen, hade inte missat så jättemycket. Efter skolan åkte jag hem, sen åkte jag tillbaka, men inte till skolan utan till simhallen, tränade medley 2, det gick jättebra, jag fick ta upp simmarna ur vattnet och ta upp anmälningar till en tävling. Det var roligt (lättroad, jag?). Efter medley träningen hälsade jag på C-gruppen, var fortfarande ganska förkyld så jag simmade inte.

På fredagen hade vi sovmorgon som vanligt (den här gången kom jag ihåg det) vi hade också engelska-glosor. Glosförhöret gick bra fast jag hade varit sjuk i onsdags då vi fick dem, jag fick dem på torsdagen istället.

På lördagen var det roligt. På förmiddagen vid elva åkte jag till kusinen, hon och hennes bästis Maria mötte mig i Sumpan. Vi pratade massor, vi gick hem till Maria och lämnade mina grejor, skulle sova över där (hon fyller ju 16 nästa helg). Efter att ha varit hos Maria en stund gick Helena och jag till henne för att äta. Sen åkte vi till Solna C för att köpa present till Maria. I solna träffade vi Sofie och Cili som var påväg till Maria, de skulle också sova hos henne. Vid fem-tiden kom vi hem till Maria igen. Vi bäddade, åt tacos, under middagen kom Amanda som också skulle sova hos Maria. Efter middagen tittade vi på film, åt godis och chips. Tre filmer, massa prat han vi med och klockan han bli runt tre då vi somnade. Undantag Amanda som somnade vid ett i soffan.

På söndagmorgonen vaknade vi olika tider, men vid elva kom vi på att vi ville ha glass, så vi gick till Coop i pyjamas, köpte glass, choklad, chokladsås, cola light och mackor (mackorna för att vi skulle få i oss lite riktg frukost). När vi kom hem dukade vi upp ett bord ute med all mat. Det var jättegott, och jätteonyttigt.Vid halv två var jag tvungen att åka hem, jag skulle till träningen och träna min crawl-grupp och min medley-grupp. Sen skulle jag försöka mig på att simma själv.

Crawl-träningen gick bra, direkt efter den gick medley-träningen bra, jag tog upp fler anmälningar. Det gick bra att simma själv, trots att det var en av C-gruppens simmare som skrev passet, tränaren kunde inte komma. :P Det var ett lugnt pass på 400m valfritt, 4x(100medley+25 fjärilsim/ryggsim/bröstsim/frisim), 4x100m ben varannan bröstsim varannan crawl och sen 100 avbad, jag simmade lite längre....

Efter en lyckad helg blev det måndag, tro det eller ej... :P

På måndagen var det skola som vanligt. Vi påbörjade en debatt på samhällskunskapen, fick respons på svenska novellerna. Det var helt ok dag. Det som var mindre bra var att vi skulle orientera efter skolan, mellan 16-18 skulle vi ut och orientera med idrotten, detta var för att vi inte kunde få ihop någon annan tid. Men ändå, vi får ledigt 2timmar nån annan idrottslektion p.g.a. orienteringen..
Efter orienteringen gick jag till simhallen för att hålla träningen för medley-gruppen. Det gick bra. Jag fick massa papper.

Mamma och pappa var på föräldramöte i skolan igår....

Idag har det inte hänt så jättemkt, jag har varit i skolan.. Haft håltimme, haft levnadslära (pratade om droger), vi har haft naturkunskap och då gick vi till Amerika-skogen för att leta efter podol-jord (den typ av jord som finns i barrskog).

När jag kommit hem från skolan har jag suttit och gjort läxor, svenska, engelska och sämhällskunskap (läst om miljöpartiet, blev miljöpartist i ett skolarbete, vi blev lottade..) Kunde inte simma idag för jag han inte, skulle ha varit i simhallen nu, mellan åtta och nio, men skolan går väl före...

Imorgon blir det föräldramöte i simklubben. Jag vet inte i vilken grupp jag ska vara i, är ju tränare för två grupper. Vi får se...

Kramar
A

Från min gamla blogg | | Kommentera |
Upp