Baskien 2007

Mandag:
Gick upp klockan 4 for att vara pa arlanda 5. Traffade alla pa Arlanda sen vantade vi pa planet som gick 6.50.Mellanlandning i Paris. Sen efter nagra timmar pa Paris flygplats akte vi vidare till Baskien. Vid 15-tiden landade vi. Jag blev hamtad av min Bask och vi akte hem till deras lagenhet. At mat. Pa kvallen akte vi till Leioa och umgicks emd dem andra. Kom hem och at middag. Vi somnade vid 23.30. Jattetrott.

Tisdag:
Gick upp 6.20. At frukost, mjolk och flingor. Sen akte vi buss till skolan, fick information. Gick runt skolan, utsikten ar underbar. (Visar bilder nar jag komemr hem). Sen hade vi lektion i Biologi och sen i Euskera (baskiska). Pa eftermiddagen akte vi till Bilbao och gick pa museum. Vi gick inte runt pa museet det var trakigt, vi satt och fikade istallet. Tillbaka till skolan, at lunch 15. Sen skulle vi aka hem men bussen kom itne sa vantade i en timme pa nasta buss. Halv fem var man hemma och halv 6 akte vi igen till skolan da vi at middag dar. Akte hem igen vi halv nio. Tog det lugnt och sen somnade man vid 22.30.

Onsdag:
Gick upp 6.20 igen, at frukost, tittade pa Shrek 3 (pa spanska) och sen akte vi till skolan och nu sitter man har i en datorsal och skriver det har.
Pa eftermiddagen akte vi till Pletzia. Ett stalle i Baskien med fin strand. Det var ett jattefint stalle. Vid vattnet. Jag och Johan hade med badklader och vi badade, det var ganska varmt i vattnet. Viktor badade ocksa men med sina byxor pa. Sedan sag det ut som om han hade... som om det blivit en olycka i byxorna, haha. Pa kvallen akte vi till den gamla delen av Bilbao, shoppade och kollade runt lite. Kom hem sent och at middag och sen sov vi.

Torsdag:
Vi traffades i skolan och akte sedan med buss i tva timmar till Frankrike, den Baskiska delen i Frankrike. Stopp ett sa shoppade vi lite, kollade runt. Stopp tva sa badade David, Johan och Viktor. Jag hade med badklader men ville inte bada. Sen akte vi vidare till San Sebastian dar vi var i nagra timmar. Vi gick runt lite. Viktor, Lovisa, Sofia, David, Magnus, Johan och jag akte Karusell och sen akte vi ett sant dar turisttag, och fran det sa vinkade vi och sa "hola" till alla, nagra kollade snett nagra kollade glatt nagra halsade tillbaka. Vi det var kandisar i San Sebastian, nagra sag Samuel Jackson, men jag sag bara Lou Reed.. ;) Sen akte vi hem och at middag vid 22-tiden och sen var det laggdags.

Fredag:
Hade engelska, psykologi (pa spanska) och satt vid en dator. Sen akte vi och turistade. Till nagon bro. Ska lagga ut bilder pa det nar jag kommer hem, det var jattehaftigt. Nu pa kvallen har vi varit ute lite med Asier, Urko (x2), Gabbi, Carro, Viktor, Johan och Magnus. Sen akte vi hem for att gora oss klara.
Vi åkte till Algorta och träffade dem andra, där åt vi middag. Jag åt på Donken. Sedan gick vi till stranden för att festa, typ. Vi satt och pratade och dem andra drack alkoholen de tidigare på dagen köpt på Supermarketen. Det blev långtråkigt så sen gick vi till Leioa. Där var det ett band som spelade och folk som rökte och drack lite allt möjligt. Vid två-tiden blev Amaia och jag hämtade av hennes pappa.

Lördag:
Vi vaknade vid tio-tiden. Gick till Barakaldo tågstation för att träffa Magnus, Laura, Anna-Clara, Sofia och Alba. Sen åkte vi och shoppade. Jag köpte en långärmad tröja och ett linne. Sen åkte vi hem. Magnus och jag till Amaia. Där fick vi lunch, paella. Sedan spelade Magnus och jag "Finns i sjön" medans vi väntade på att Amaia skulle göra sig klar för kvällen. Vid 19-tiden gick vi och träffade Amaias kompisar. Vi skulle med och fira en kompis 18års-dag. Där vi träffade Amaias kompisar träffade vi även de andra svenskarna, men vi skiljdes åt igen. Vi följde med Amaia och hennes kompisar till supermarket för att köpa sprit, sedan gick vi och satte oss i en trappa ute på gatan då vi åt tårta och (dem) drack. Sedan gick vi vidare till en klubb, på klubbarna i Baskien behövs det inte rökmaskiner, då är det folk som gör röken genom att röka lite allt möjligt. Mina kläder stinker, mer behöver man väl inte nämna. Jag blev jättetrött vid 22-tiden (en timme efter tårtan)... Vi träffade dem andra vid 23-tiden i Casco Viejo. Där var det någon som frågade mig om jag också hade ätit av marijuanakakan. Jag visste inte. Vi drev omkring på gatan och hade tråkigt. Sofia och jag pratade om den där tårtan och jag sa att det typ hade varit marijuana i den, men jag var inte 100% säker på det. Sofia blev nyfiken och frågade Amaia, och det var marijuana i tårtan, men bara tillräckligt för att kunna ha roligt. Det tyckte jag inte var så kul... Vid 3-tiden åkte vi hem med tåget och då somnade jag på en gång när vi hade gått och lagt oss.

Söndag:
Vi gick upp vid 13-tiden. Sen åkte jag och Amaia till Leioa för att träffa Magnus och Viktor. Vi fyra gick sedan till en pub där vi skulle titta på en fotbollsmatch, vi träffade Johan och Urko där. Det var jätterökigt där inne så vi bestämde oss istället för att åka till Bilbao. Jag, Magnus, Johan, Viktor och Amaia åkte in till Bilbao, gick omkring i ett stängt shoppingcentrum. Sedan skulle vi iväg till Algorta för att träffa dem andra för att spela bowling. Vi tog tåget, och vi klev av på fel ställe, Leioa istället. Vi fick gå på nästa tåg då och åka till Algorta. Framme i Algorta började vi gå "rätt" väg till bowlingen, redan sena. Efter 10-15minuter kommer Amaia på att vi gick åt helt fel hål. Hon frågade sig fram efter rätt väg och till slut kom vi rätt. Vi träffade Carro, Gabbi, Asier, David, Davíd, Urko, Alba, Sofia och Lovisa (jag tror det var alla). Viktor, Bajs (Johan), Magnus, Lovisa, Sofia och David spelade bowling, jag satt och tittade på, tog kort och pratade. Vid 22-tiden kom Amaias pappa och hämtade oss, Magnus, Viktor, Mig och Amaia. Sedan åkte han även och hämtade Johan och Urko. Sedan var det hem, äta middag, sedan sitta och prata med familjen, titta på tv. Amaia höll på att bränna cd-skivor med bilder. Jag gick och lademig när hon fortfarande satt uppe och var oteknisk.

Måndag:
Amaia väckte mig 7.12. Jag blev jättestressad, för tidigare mornar så har vi åkt hemifrån vid 7.20. Jag stressade jättemycket, men det visade sig att vi skulle få skjuts. Jag tog farväl av hennes föräldrar och sedan bar det av till skolan. I skolan träffade vi dem andra, låste in väskorna i ett rum. Sedan fick vi sitta vid en dator. Efter den timmen gick vi alla svenskar till en supermarket för att köpa hem sprit. Man måste vara 18 år för att köpa men det löste sig på ett sett... Vid 11 åkte vi till Bilbaos flygplats i buss. Där tog vi avsked av alla. Många grät. Sedan var det bara att vänta i 3-4 timmar på att flyget skulle gå, vi han med lite shopping på flygplatsen. Sedan var det någon timme till Paris flygplats där vi var i två timmar, sedan bar det iväg till Stockholm, Arlanda. Vi fick väskorna smidigt. 22.30, 22.40 någon gång träffade vi pappa och min och Johans väska åkte in i pappas bil och vi åkte hem. Jag kom i säng vid 00.

Tisdag:
Nu är jag jättetrött, började 10.25 idag och jag åkte till skolan för att hämta skolböcker, jag träffade båda Theresarna och gick till min FOK-lektion. Nu orkar jag inte mer med huvudvärk och sömnbrist så jag håller bara Therese sällskap på lunchen och sen åker jag hem vid 13... Då ska jag hem och ta en siesta, plugga lite och packa upp och så.

Resan har varit jättekul, men även jättejobbig. Det är både skönt och tråkigt att vara hemma igen.
Ha det bra! Kramar
 
Texten är delvis skriven när jag var i Baskien, därmed saknas å, ä och ö på sina ställen.
Resa 2007: Baskien | |


Hej!

Tack för att du tar dig tid att kommentera inlägget! :)

Upp