Thailand - dag 1

Flygresan gick bra, jag såg delar av "Wall-e" (som inte var så jättebra, lite gullig, men inte så bra). Jag såg halva "Mamma Mia" (den är så underbart bra) innan jag somnade. Sen vaknade jag och då såg jag hela "What happens in Vegas". Maten på planet var inget vidare och vi fick vänta på den jättelänge.

11.15 lokal tid landade vi och kom igenom passkontrollen, fick vårt bagage snabbt. En gubbe stod och väntade på oss och vi blev skjutsade i hans minibuss förbi Phuket Town och nästan så lång söder man kunde komma på Phuket. Hotellet hette Baan Krating och vi blev välbemötta av personalen och fick två stugor, efter det gick vi och åt lunch. Jag åt kyckling med nudlar.

 Sen gick vi upp till stugorna igen och bytte om till badkläder trots mulet väder. Pappa och brorsan gick till havet och snorklade medan mamma och jag plaskade i poolen. Lite fotograferande har hunnits med, vi har verkligen kommit till paradiset (hoppas det syns på bilderna).

 Vi pausade en stund på eftermiddagen, då satt vi på terrassen med ett glas "pink guava" juice, som smakade himmelskt och tittade på utsikten över havet som skymtar genom djungeln.

På kvällen tog vi en promenad mot den lilla byn. Jag fotograferade ett litet vattenfall. Nere i den lilla byn efter kanske 30-40 minuters promenad så köpte vi vatten, chips och choklad. Det fanns jättesöta blandrashundar där. På vägen tillbaka hittade vi en mysig restaurang "On the rocks" där deras hund visade in oss. Jag åt ris med ananas och fläsk, till det drack jag ananasjuice. Vi åt även glass till efterrätt. På hemvägen hade det börjat blåsa upp och vi skyndade oss hem i mörkret.

 Brorsan har tappat sin filmkamera eller glömt den på flyget... Det var vi tvungna att försöka lösa så när vi kom tillbaka efter middagen gick pappa och jag till receptionen och lånade Internet för att maila fritidsresor (som vi åkt med). Passade även på att maila lite släktingar.

Efter det gick vi upp till stugorna igen och lade oss på mamma och pappas säng och spelade plump (ett kortspel) och åt chips innan vi gick och la oss.

Resa 2008: Thailand | | Kommentera |
Upp