Imse vimse spindel

Dessa två små filurer såg jag i vattentunnan (som var tom på annat än filurer) på landet. Jag gillar inte sådana där långbenta spindlar, de är lite småläskiga, men de är också läckra. Jag tycker att bilden blev rätt bra. Lite annorlunda... Sen hittade jag "vanliga" spindlar också som är lite sötare. Det var inte så svårt att hitta för spindlar fanns det gott om, i skogen, på fasaden och i båtarna.

Den spindeln nedan hade byggt ett stort och vackert spindelnät ovanför trappen till en av våra stugor. Den var stor och fin. Dagen efter jag hade fotat spindeln och nätet råkade jag gå in i det... Vilket resulterade ett trasigt spindelnät rakt i min ansikte, stackars spindel.

Foto: Djur | | 7 kommentarer |

Njut av varje steg

Jag älskar att gå på de stigar jag har gått så många gånger.
Med nötta skor, trasiga jeans och en för stor tjocktröja.
Njuta av varje steg, av varje andetag.
De stigar som leder till mitt hjärta.

Foto: Natur | | 3 kommentarer |

Det vackraste

Nu är jag hemma igen efter en helg i skärgården helt själv. Jag har verkligen haft tid till mig själv och låtit mig tänka. Det är helt underbart att vara på den plats jag älskar mest av allt och bara vara. Gå på stigarna man har gått på så många gånger, andas den friska luften och bara njuta av tillvaron. Att stanna upp någon minut och tänka. Något som man sällan tar sig tid till hemma i stan.

Kom ut på fredag kvällen och gick ner till bryggan och såg efter båtarna, båda låg kvar vid bryggan. Jag öste min och brorsans båt och kollade kapellet på pappas. Sen gick jag upp till stugan och tog det lugnt, drack en kopp te.

Lördagen bestod av att vara ute och fota, sitta ute och göra ingenting på en solvarm klippa. Lyssna på naturen och andas. Öste även brorsans och min båt igen (då det hade regnat på natten). På kvällen gick jag ut på uddarna och fotade när solen gick ner.

På söndagen öste jag "Tvåan", en liten båt med delad vårdnad (min familj och min farbrors familj). Gick runt och kände på alla dörrar på de gemensamma stugorna och stängde av vattnet och drog ur antennen och telefonen. Sen bar det av hemåt. Blev hämtad i Vaxholm av föräldrarna där vi tog en fika. Sen åkte vi hemåt. När jag kom hem åkte pappa och jag direkt till farmor och farfar, de var glada att vi kom på besök. Det var riktigt trevligt där.


Jag behövde verkligen åka dit ut, till skärgården, det måste jag göra fler gånger i höst/vinter. Många många gånger.
Foto: Skärgård | | 3 kommentarer |
Upp