Bloody Sunday

Gick till skolan idag. Kollade på film första två timmarna, en bra film som handlade om Nord Irland-konflikten. Denna gång var det Bloody Sunday som handlade om just Den blodiga söndagen i Derry, Nord Irland. Katolikerna skulle göra en fredlig demonstration mot den brittiska politiken. Men britterna hade förbjudit demonstrationer tillsvidare på Nord Irland. Britterna ställde upp militärer längs med gatorna där demonstrationen skulle gå. Folket såg soldaterna och blev oroliga. Några ungdomar kastade lite sten och det slutade med skarp skottlossning och 13 civila demonstranter dödades och 26 skadades. En väldigt bra och stark film. Se den om du har möjlighet till det.

Mattelektionen efter det gick bra och jag räknade (faktiskt) några tal. Jag kan! Tjoho, men tråkigt är det. Sen var det en seg engelsklektion. På lunchen åkte jag hem, hade hål efter lunchen så jag han. Sen åkte jag tillbaka till svenskan som det var oförberettprov på. Åter igen hem och jag har varit hemma sen 16.30.

Fotade en bild på väg till skolan i morse, ska titta på den snart, den blev lite suddig för det hade inte hunnit ljusna helt och jag hade bråttom... Men kan blogga den lite senare oavsett resultatet.

Vad har ni gjort idag?

Från min gamla blogg | | Kommentera |
Upp