Parker och ännu tröttare fötter


Klockan ringde nio igen och vi gick upp strax efter det. Denna dag hade vi planerat att gå till två parker. På två olika ställen i staden. Vi började med den som låg närmast (Parc de la Ciutadella)och på vägen dit stannade vi och åt en choklad crossiant (frukost utomlands är rätt mumsigt ibland).

Vi hittade parken utan några större problem, tittade bara på kartan någon gång för att vara hundra procent säkra. Parken var jättevacker med träd, buskar och en stor läcker fontän. Vi strosade runt ett tag tills vi kom till hamnen.


Parc de la CiutadellaVi gick längs med hamnen till La Rambla, sedan till vänster på en sidogata en bra bit uppåt för en kulle som blev brantare och brantare. Sedan blev backen trappor och det var tungt att gå i den värmen uppför. Vi pausade några gånger. Saken blev inte bättre av att det var dåligt skyltat (enbart på spanska eller katalanska). Hur som helst så hittade vi till slut dit vi skulle. En linbana som skulle ta oss till Kastellet som låg i parken, högt upp.


Parc de Montjuïc (utsikt och kastellet)Vid kastellet var det en jättevacker utsikt, vi tog även en glass i skuggan och drack en hel del vatten i värmen. När vi pausat klart och tittat oss omkring tog vi linbanan tillbaka dit den startade, sedan fick vi vandra ner för backen för att sedan komma tillbaka till hamnen. Vi åt lunch vid klockan tre på samma ställe som torsdagen. Jag åt lasange och tog en Sangría till det.

Efter lunchen började vi sakta gå mot hotellet igen. Vi gick lite vilse på smågatorna vid sidan av La Rambla men hittade tillbaka. Tack vare att vi gick vilse så såg vi även Arc de Triomf.

Vid femtiden var vi tillbaka vid hotellet och tog en liten siesta. Vid åtta gick vi ut på stan igen och åt lite tapas. Efter det försökte vi halvhjärtat hitta en mysig bar för att ta en drink eller en öl men vi hittade inget som lockade så vi gick tillbaka till hotellet, pratade en stund innan vi släckte och somnade.


Kvällsbild på Casa Batlló (med kompaktkameran)Promenadvägara på ett ungefär (minns inte exakt).


Läs även om 14/7 och 15/7
Resa 2010: Barcelona | |


Hej!

Tack för att du tar dig tid att kommentera inlägget! :)

Upp