Skärgårdsvistelsen i film

Föregående vecka som tillbringades i skärgården kan sammanfattas såhär i filmväg:

Det som inte kom med på filmen var båtmåleri, läsning, titta på film och ännu mer fota.

Övrigt: Videoklipp | | En kommentar |

Boksommar

Sommaren är snart här med första juni imorgon. Jag tänkte köra en sommarspecial med boktips. Alla är pocketböcker. Tre olika kategorier med tre olika böcker i varje kategori.

Har du läst någon/några av dessa böcker? I så fall, vad tyckte du? Har du några boktips?

Skumtimmen
av Johan Theorin - En mysig deckare i Öländsk miljö. Ett gammalt fall från 70-talet tas upp med mycket mystik. Johan Theorins första bok och utspelar sig på hösten. Men det går lika bra att läsa den en sommarkväll. Jag har skrivit mer om alla hans böcker här.

Mamma, pappa, barn av Carin Gerhardsen - En deckare som utspelar sig i Stockholm. Gergardsen beskriver miljöerna jättefint och storyn är underbar. Det är hennes andra bok. Läs även den första "Pepparkakshuset".

Död tills mörkret faller av Charlaine Harris - De flesta har väl hört talas om TV-serien "True Blood"? Böckerna har funnits länge på engelska men nu är de precis utkomna på svenska (de förra på svenska var inte bra översatta). Jag har läst den här första nu, den är bra och TV-serien är boken ganska trogen. Jag gillar't.


Fler pockettips: Fyrmästarens dotter, Smuts, Snabba Cash, Skuld
Den besynnerliga händelsen med hunden om natten av Mark Haddon - Den här boken läste jag ut igår, den är helt underbar och annorlunda. Skriven ur ett jag-perspektiv. Jaget i boken, Christopher, har autism. Varm, annorlunda och logisk är tre ord som beskriver boken bra tycker jag.

Slumdog millionare av Vikas Swarup - Även den här har filmatiserats, jag har inte sett filmen, men jag älskar boken. En pojke från slummen svarar på frågor i "Vem vill bli miljadär" och vinner allt. I boken berättas det småhistorier ur hans liv som förklarar hur han vet svaret på frågorna.

No och jag av Delphine de Vigan - Hörde talas om den för några år sedan och ville läsa den, sen glömdes det bort tills jag fick syn på den och då var jag bara tvungen att läsa den. Det ångrar jag inte. Jag skrev även ett inlägg om den boken - läs här.


Fler pockettips: Den perfekte vännen, Hundraåringen, En flicka som kallas Alice,


Bakom stängda dörrar av Kristina Hansen, Bengt-Åke Cras & Agneta Cras - En hemskt bra bok med betoning på "hemskt". Det är en sann historia om en flicka som blir utnyttjad av sin egen far, hon föder honom även två barn, i Sverige (och Norge). Jag läste den här boken för flera år sedan, det är en hemsk bok som man inte kan glömma. Men den är riktigt bra.

14 år till salu av Caroline Engvall - Denna bok handlar om en tjej som är 14 år. Hon blir våldtagen och sedan börjar hon sälja sig själv. Även detta hände i Sverige. Jag skrev några rader om den när jag precis hade läst den - till det inlägget.

Den osynliga väggen av Harry Bernstein - Harry Bernstein som debuterade som 96-åring med den här boken beskriver sin uppväxt på ett varmt och ärligt sätt. Tiden innan och under första världskriget. Han skildrar även samhällsklyftorna. Jättebra och välskriven bok. Läs även hans uppföljare Drömmen. En tredje bok har också kommit (endast som inbunden än så länge) som heter Guldpilen.

Fler pockettips: Live to win, Stulen barndom, El choco, En sorts kärlek

Sök efter böckerna på bokus.com:

Övrigt: Tips | | 6 kommentarer |

Skärgårsbilder

Här kommer lite (fler) skärgårdsbilder från min vecka där ute.

Foto: Skärgård | | 2 kommentarer |
Upp