En skärgårdsdag, två öar.

Det blev en ganska tidig morgon imorse. Halv åtta mötte jag upp min farbror vid bryggan och en kvart senare bar det av till Möja. Där satte jag mig på en klippa vid vattnet och läste. Klockan tio gick jag till min fasters hus och vi tog en promenad till affären. Jag köpte en fil till, falukorv och choklad, så nu klarar jag mig i några dagar till.

Lunch och fika hos faster och sedan tog vi en promenad till min kusins svärföräldrar. Träffade mitt kusinbarn (gullunge) innan vi gick hemåt igen. Fikade igen hos faster, pratade en massa, kelade lite med hennes ena katt. Sen kom farbror förbi och vi åkte sedan tillbaka hem till vår ö.

Jag tog med mig falukorv till farbrors hus, han bjöd på pasta och vi åt tillsammans, han bjöd på kaffe efter maten också. Sen gick jag in till mig och sitter nu vid tv:n.

Det är så härligt här. Blåsipporna och vitsipporna blommar, gullvivorna börjar komma och såg även några blommande tussilagos idag. Så härligt med våren i skärgården. Imorgon ska jag måla båten om vädret tillåter. Det verkar bli bra väder imorgon i alla fall, så länge det inte regnar.

Bloggar mer imorgon (med förmodligen någon bild, nu har jag inte lagt in några bilder från dagen).

Vardag: Blandat | | Kommentera |

Oh vilken härlig dag

Den har dagen har verkligen varit helt toppenbra. Mitt på dagen mötte jag upp Linn, vi åkte till stan och gick förbi en rosablommig Kungsträdgård. Sedan tog vi tunnelbanan ut på Djurgården, precis över bron och åt lunch/fikade på ett café ute på vattnet, jättemysigt. Linn åkte sedan mot jobbet och jag till Slussen.

I Slussen handlade jag lite kylvaror och gick sedan och väntade på bussen som skulle ta mig till båten som skulle ta mig till ön. På båten träffar jag farbror och sedan kommer även kusin hans fästmö och deras lille son (han som fyllde ett i tisdags).

Båten landade fint vid bryggan och jag gick med farbror över ön. När vi kom fram till vår tomt gick han mot sitt hus och jag till mitt. Nu har jag precis lagat mat, ska ut en stund på kvällen och andas mer skärgårdsluft. Bloggar mer imorgon.

Klippte ihop tre bilder från dagen i Kungsan, fler bilder därifrån visar jag när jag kommer hem, det är jobbigt med min lilla dator...

Vardag: Blandat | | 7 kommentarer |

Fotouppdrag

Så var dagens fotouppdrag avklarat ute i solskenet. Det kändes bra och det var roligt, annorlunda och häftigt. Fick även en rundtur på Briggen Tre Kronor, var nere i maskinrummet, i salongen, osv. Den är så fin. Ja, det var alltså båten jag fotade i uppdrag av Kärcher AB.

Ungefär en liknande typ av fotografering som den jag gjorde på Skansen för två år sedan, minns ni?

Bilder visar jag inte nu, men ni kanske får se några i framtiden, risken finns.Efter fotograferingen åkte jag till Stinsen, köpte kläder inför min Kroatien-resa (som närmar sig med stormsteg). Hittade ett par långa byxor som man kan göra till shorts för 390kr och ett par shorts för 350kr. Helt klart prisvärt. Sen hittade jag tre t-shirts på Gina Tricot för 99kr/st. Nu ska jag bara köpa en vindjacka, sen är jag fit for fight.

Nu står middag på schemat och därefter en sväng till farmor och farfar, då ska jag passa på att övningsköra och så ska dom få lite kanelbullar av mig.

Vardag: Blandat | | 3 kommentarer |
Upp