Hemresa

På söndagen klev vi upp tidigt och halv sju checkade vi ut från hotellet och begav oss till fots till tågstationen. Det gick fort och när vi kom fram till rätt perrong skulle vi köpa biljett i en biljettautomat. Det var lite komplicerat då maskinen vi ville använda enbart var på italienska. Men en man kom fram och frågade om vi behövde hjälp. Han tryckte fram rätt på automaten, sen sa han att den var trasig och inte kunde ta emot kontanter så att vi skulle betala till honom för han hade biljetterna på sig istället.

Vi gick förbi tanten som sitter och kontrollerar biljetterna vid perrongen och hon lät oss passera. Vi väntade en stund på tåget och gick sedan på när tåget kommer. På tåget kom konduktören för att klippa biljetterna, då visar det sig att våra biljetter inte alls var giltiga. Som tur var satt en italienare bredvid oss som hade råkat ut för samma man vid automaten. Vi fick åka vidare ändå, tur det.

Framme vid flygplatsen var det inga problem att hitta rätt och checka in, gå genom säkerhetskontrollen och till rätt gate. Vi köpte dricka och lite fika att ha med på planet. Flygningen gick också jättebra, jag läste mest. Sen flög vi in över södra skärgården och Stockholm med klart väder. Vi såg hela Stockholm och även vårt hus lite norr om Stockholm. Det var häftigt.

Väskorna kom snabbt och pappa mötte oss på Arlanda och vi kom precis ut genom tullen när han kom gåendes. Smidigt, så vi kunde åka direkt hem.

Resa 2011: Rom | |
#1 - - AnnaKK:

Så fräckt med biljetterna - man är verkligen utsatt när man inte kan språket och så där. :-( Tur att ni inte blev avkastade från tåget iallafall! ;-)Har kikat igenom dina andra inlägg om resan, och det är ju bara till att konstatera att Rom är ett ställe man nån gång borde ta sej till. :-) Roligt att få se alla foton!!Ha en fin fortsättning på helgen. :-)

#2 - - Linnea Sjöström:

Ja visst är rosettsmyckena söta, håller med!:)Vilken fin fotoblogg du har ! Tycker du är grymt duktig på att fota, och du tar såå fina bilder! Vore kul om du kommenterade vad du tycker om mina bilder :)Ha en fin kväll!

#3 - - Wiilow [Foto Tankar Känslor]:

Åhh härliga bilder och spännande resa.Kram

#4 - - Marie:

Häftiga bilder och du verkar ha haft en bra och härlig resa!

#5 - - Sofia:

Spännande att se och läsa om! har själv aldrig varit i Rom och Italien.Sofia

#6 - - Fotograf Annie:

Svar till AnnaKK: Ja det var verkligen fräckt av honom att luras. Sen var det väl lite dumt av oss att gå på det :P Ibland är man lite för godtrogen.. Men det löste sig ju ändå. :)Rom var verkligen en fin stad, helt klart värt att besöka. Speciellt om man gillar historia :)Svar till Willow: Tack så jättemycket, ja resan var verkligen härlig :)Svar till Marie: Tack så mycket, resan var verkligen härlig. Och snart ska man ut och resa igen :P :)Svar till Sofia: Tack, vad kul att du gillade att se bilderna och läsa om resan :) Det var mitt första besök i Italien (och Rom) och det var helt klart värt det, om du får chansen borde du åka dit :)Hej!

Tack för att du tar dig tid att kommentera inlägget! :)

Upp