Bloggplaner och lite annat

Vad roligt att inlägget jag skrev igår, med inställningarna under bilderna, blev så uppskattat. Det blir garanterat mer sånt.

Under hösten (start i september eller så) kommer jag även börja skriva fototips-inlägg. Planen är att det ska dyka upp ett tips i veckan. För tillfället har jag 20 rubriker till inläggen, men har inte skrivit "materialet" än. Men har ni några frågor så är det bara att ställa dem, det inspirerar till mer.

Annars har jag ganska fullt upp nu, jobbar ganska mycket i bokhandeln. Nästan hela veckan som kommer. Den tid jag är ledig ska jag hinna rensa alla bilder (från skärgårdsvistelsen), uppdatera hemsidan med lite nytt, börja skriva materialet till tipsinläggen som dyker upp senare. Dessutom så måste jag hinna träffa så många kompisar som möjligt, umgås med familjen så mycket som möjligt, innan jag flyttar den 20 augusti.

Även om jag har ganska mycket att göra just nu så är jag så glad, jag ser fram emot allt, samtidigt som jag slappnar av och njuter av stunden. Det är så härligt. Jag har inte kunnat dricka kaffe på jättelänge utan att få ont i magen, men de två senaste dagarna så har det gått, jag tror att det är ett bra tecken på att tillvaron är bra. Att man inte är uppstressad eller något i den stilen.

Ha det bra allihopa där ute!
Njut av stunden och av livet!
Kram


1/100s   |   F/6,3   |   ISO-200     |     Pentax K-5 + 17-70mm objektiv
Bilden är tagen samma kväll som dessa två.

Vardag: Blandat | | 2 kommentarer |

Svenskt sommarväder?

Ofta hör man att regn och blåst är typiskt sommarväder i Sverige. Jag håller inte riktigt med, kanske är man bara bra på att minnas de regniga dagarna. Kanske är det bara för att man blir stressad för man vill hinna vara i solen under sin semester, och regnar det då hänger man upp sig så mycket på det.

Men egentligen, allting blir vad man gör det till. Solen skiner hur som helst alltid, ibland på andra sidan jordklotet, ibland bakom tunga regnmoln, ibland bakom lätta moln, ibland är det inga moln alls. Titta vad kul man kan ha en regnig dag (21juli), det var hur mysigt som helst.

Foto: Människor | | 4 kommentarer |

Så in i vassen

18 juli 2011


Utrustning: Pentax K-5 med 17-70mmobjektiv (+stativ, trådutlösare)
Inställningar: 1/3s     F/4    ISO-100   Brännvidd: 23mm
Svårighet: Den långa slutartiden och vasstråna som rörde sig i vinden, jag ville inte ha för mycket rörelseoskärpa.
Det här gillar jag: Jag gillar färgerna och lugnet i bilden. Den långa slutartiden gjorde sig bra. Molnen var fina och speglade sig fint i vattnet.   Utrustning: Pentax K-5 med 17-70mmobjektiv (+ stativ, trådutlösare)
Inställningar: 1/5s     F/4    ISO-200   Brännvidd: 70mm
Svårighet: Fota vasstrået som blåste lite i vinden med lång slutartid. Fick passa på när det var relativt vindstilla, det gick ganska bra tycker jag.
Det här gillar jag: Jag gillar färgerna och lugnet i bilden också. Vattendropparna på vasstrået och myggan. Myggan gör bilden.


Vad tycker ni om bilderna?
(tycker ni att det är bra att jag skriver informationen om bilderna såhär?)

Foto: Skärgård | | 9 kommentarer |
Upp