Jardin du Luxenbourg och Notre-Dame

Vi tog lite sovmorgon och gick upp vid halv nio. Åt frukost och gjorde oss redo för dagen. Gick ut på Paris gator, återigen söderut. Längs med Rue de Montmarte hela vägen tills vi kom till ett köpcentrum, ”Forum des Halles”. Vi gick in i köpcentrumet, på H&M, tittade bara och gick ut igen.

 

Via Notre-Dame gick vi till ”Jardin du Luxenbourg”, en stor och fin park. Vi satte oss på en varsin stol i parken och bara var en liten stund. Tog en sväng runt i parken och tittade runt lite.

Efter parkbesöket gick vi genom latin-kvarteren tillbaka till Notre-Dame där vi åt crepes och ställde oss i kön upp till tornen. Kön var långsam men till sist kom vi fram till biljettluckan. Jag sträckte fram en fem-euro-sedel, han i luckan frågar efter mitt pass, vilket inte alls var konstigt eftersom han säkert bara ville se att jag verkligen var mellan 18 och 25 (reducerat pris). Jag fick tillbaka båda pass, biljett och pengarna. Trodde något blivit fel, men han gjorde samma med Therese som tänkte betala med mynt (förutom att han växlade Therese mynt mot en sedel). Jaja, då fick vi bestiga Notre-Dame gratis, det var en trevlig överraskning.

 

Runt, runt, runt gick trapporna upp till det norra tornet. När vi äntligen kom upp hade vi en fantastisk utsikt när vi gick mot det södra tornet, fick se den gamla klockan på 13 ton (de andra klockorna finns inte längre kvar, de smältes ner till kanoner). Sedan gick vi ännu högre upp till det södra tornets tak innan vi gick ner igen. Det gick bra, bättre än när jag gick upp i S:t Peterskyrkan.

När vi kom ner på jorden igen gick vi in i katedralen där nere och gick runt i den vackra byggnaden. Helt magiskt vackert.

Efter det gick vi förbi Louvren på vägen hem (vi gick dock inte in i museet). Vi kom till hotellet och pausade där en stund innan vi gick ner och åt lassange till middag. När vi hade ätit klart gick vi till hotellet igen.


Klockan i det Notre-Dames södra torn.

Resa 2011: Paris | |
#1 - - Sara:

Åh, Paris är härligt! Dock hade vi super dåligt väder när vi var där i början av april för några år sedan. Bara några plusgrader och regn, så mina bilder där i från är snudd på i gråskala. Haha!#2 - - Fotograf Annie:

Svar till Sara: Paris var verkligen härligt. Vi hade ganska mulet alla dagarna, men bara två mindre regnskurar. Det var ganska skönt med mulet, det blir så galet varmt att gå på gatorna i en stad när solen gassar. :)Men tråkigt att ni fick bara några plusgrader och regn... :/Hej!

Tack för att du tar dig tid att kommentera inlägget! :)

Upp