När inspirationen tryter


Ibland går man in i en period då man har mycket att göra, dessutom försvinner inspirationen till att fota. Ofta hör man folk säga: ”det var så längesen jag fotade, jag vill åka bort och ta fina bilder”. Jag har också fått frågan ”hur fotar man något ointressant så att det blir intressant?”. Dessa två citat fick mig att börja fundera, och det ledde så småningom till den här kategorin.


Den här kategorin blir en inspiration till hur du hittar motiv i din vardag och kompositioner som förhoppningsvis leder dig till en bättre bilder och en ökad fotolust. Lite småknep som man kan testa när man vill fota men inte vet vad man ska fota.

Man känner oftast till sin bostadsort, man tycker att den är tråkig och vardaglig, här finns det inga motiv. Men det är inte riktigt sant, det är så lätt att bli hemmablind. Man känner till sin bostadsort bäst, man vet på ett ungefär var solen går upp och var den går ner utan att tänka på det, man har alltså ganska bra koll på ljuset.

För att komma igång med ett tips redan nu:
Ta alltid med kameran och var inte rädd att prova nya vägar till och från ställen, ta omvägar istället för att ta de vanliga vägarna. Det kan ge ny inspiration. Omvägarna till t.ex. bussen kan vara en genväg till att fotoinspirationen hittas igen. Så som jag tog omvägar i förra veckan till universitetet.

Fototips: Inspiration | | 4 kommentarer |
Upp