Tillbaka till verkligheten

Det blir ett långt inlägg med massor av text, så blir det när man har varit borta från bloggen i över två veckor.

Nu är jag hemma och tillbaka till verkligheten. Jag kom hem vid halv nio igår på kvällen, blev en tur till Hemköp för att köpa frukost. Därefter blev det fika med halva korridoren (resterande halva är fortfarande på vift). Jag gick och la mig alldeles för sent, hade en del att pyssla med så som att packa upp lite, läsa igenom mail och föra över bilder till datorn.

Imorse hade jag föreläsning, näst sista innan tentan som är om tio dagar. Sen åkte jag hem och plockade i rummet, packade upp det sista. Gick sedan till universitetet och mötte upp en kompis, vi fikade och pratade plugg i en timme innan vi gick hem till mig och  tittade på en film. Och nu blir det en och en halv vecka med tentaplugg, bokföringsjobb och bildfix, men det ska nog gå bra.

Det är alltså över två veckor sedan jag var inne och bloggade (om man inte räknar med de tidsinställda årsresuméerna), och även om bloggen har stått stilla så har inte mitt liv gjort det.

Den tjugoandra december jobbade jag mitt sista pass för året på Akademibokhandeln i Linköping, därefter blev det snabbt hem och sedan blev jag upplockad av min mosters familj och vi åkte några timmar norrut till mormor och morfar.

Där uppe var det faktiskt en hel del snö, som dessvärre började smälta undan lite den tjugotredje, men vi han bygga tre snögubbar och en snölykta dagen innan julafton. På kvällen den 23e kom mamma, pappa och brorsan också upp till mormor och morfar. Efter middagen och när min lillkusin gått och lagt sig lade vi dit alla julklappar under granen.

På julaftons morgon berättade min lillkusin som vaknade före mig att det hade varit tomtenissar där under natten och lagt dit klapparna. Det var väldigt spännande. Min morbrors familj kom till lunchen och det blev julbord, därefter Kalle Anka. När Kalle var slut knackade det på dörren och tomten kom för att dela ut några klappar till mina tre småkusiner. När tomten gått fortsatte klapputdelningen. Barnen fick leka lite med sina nya leksaker innan min morbror åkte hem med sina då trötta barn.

Dagen efter julafton kom min morbrors familj tillbaka och min mosters familj åkte iväg. Efter lite bus och lek blev det filmtittande, jag hade både femåringen och fyraåringen i knät, gullungar.

Den tjugosjätte packade vi ihop efter frukost och jag följde med mamma, pappa och brorsan hem till Sollentuna. Det var skönt att landa där.

I mellandagarna blev det en heldag med Cili; hundpromenader, fika, film och mycket prat. Lite jobb i bokhandlarna både i Sollentuna och Stinsen. Lite shopping och fika med Sofia, träffade Therese och Malin. Ett besök hos farmor och farfar, samt en fika med Lovisa.

Nyår firade jag hos Cili och hennes kille med deras vänner. Det var jättemysigt. Vi åt tacos, spelade spel, hade trevligt. Gick ut och tittade på fyrerkerierna och skålade in år 2012.

Nyårsdagen blev en lugn dag, med lite bus med lillkusinen (min moster med familj firade nyår hos mina föräldrar) innan de åkte hem. Min moster tog dessutom med sig flera av mina julklappar till Linköping som hon levererade hela vägen in i mitt korridorsrum, vilken lyx, tusen tack!

Den andra januari flyttade min lillebror hemifrån, så nu har mamma och pappa inga barn som bor hemma längre. Jag tycker att det känns jättekonstigt att min lillebror har flyttat, men jag antar att han också börjar bli stor. Den dagen bestod alltså av att bära flyttkartonger och packa upp dem i hans korridorsrum. En sväng till IKEA blev det också, jag köpte också lite nödvändigheter som jag sedan ska ha hit till Linköping nästa gång mamma och pappa hälsar på.

Tredje till sjunde januari försökte jag hinna med att träffa så många kompisar som möjligt. Linnea kom hem till mig, jag åkte in till Stockholm för att träffa min kusin Helena, en hundpromenad med Cili. Promenad med mamma då vi även lånade med oss två av Cilis vovvar. Filmkväll hemma hos mig med Linnea, Lovisa, Frida, Therese och Malin. En spontan långpromenad med Cili till Översjön, som visade sig bli dubbelt så lång då Cili tappat bilnycklarna, så vi fick gå tillbaka hela vägen och vi hittade dem vid Översjön, så det blev ca 15km den dagen. Sista kvällen i Sollentuna blev det tjejmiddag hos Frida.

Den åttonde (igår) åkte jag hem med bussen som gick 17.30 från City terminalen. Innan dess umgicks jag med mamma och pappa, vi spelade alfapet (varning för skryt: jag vann). Och vid halv nio var jag alltså hemma i Linköping igen och jag avslutar detta inlägg där jag började.


Två fina mornar. En innan jag tog julledigt och en imorse.Kom på i efterhand att rubriken på inlägget kan misstolkas. Jag menar tillbaka till min "verklighet" här i Linköping och inte att blogglivet är min "verklighet".
Vardag: Blandat | |
#1 - - Sami:

Skönt att ha dig tillbaka och bra jämförelse på bilderna där :)Hej!

Tack för att du tar dig tid att kommentera inlägget! :)

Upp