Midsommarafton

Två bilder från midsommarafton
Foto: Skärgård | | En kommentar |

Tillbaka till civilisationen

Nu är jag tillbaka i civilisationen efter en alldeles underbar vecka i skärgården. Med ett mobilt bredband som hade urusel täckning, och en mobil som inte går att ringa med på grund av dålig täckning så var jag ganska avskärmad i de fyra dagarna jag var själv i vår stuga, vilket var ganska skönt. Men visst, jag var väl inne en del på twitter från mobilen som faktiskt funkade skapligt.
 
Där ute på ön har jag läst böcker och fotat. Rensat en del sly och tog ner några mindre träd. Tog mig tid att bara vara, tänka och andas. Sent på torsdagens kväll kom pappa och brorsan ut med pappas nyköpta båt (en gammal tufftuff-båt). Brorsan och jag satt på uddarna och snackade ett tag, tittade på fladdermössen som flög över det spegelblanka vattnet, jättemysigt.
 
Idag blev det premiärtur för min del med nygamla båten till grannön. Det är en långsam båt vilket är mysigt, fast jag föredrar nog snabbare båtar. Sen åtke vi in mot stan med Waxholmsbåt vid halv åtta. Nu blir det till att vara här i några dagar, har en fotografering imorgon (om det inte regnar) och en fotografering på söndag. Sen ska jag hinna med att träffa lite kompisar innan jag åker ut till ön igen. 
 

Bild från en av kvällarna i skärgården - Fotograferat med min FujiFilm FinePix F550 exr

 
Vardag: Blandat | | En kommentar |

Midsommarhelgen

Mamma, pappa, brorsan och farmor har åkt hem med taxibåten, det har även kusinen och min ingifta faster gjort. Jag stannade kvar här och ska vara här i några dagar till, själv. Vi har haft en underbar midsommarhelg.

Midsommarafton blev lugn och mysig. Den soliga dagen avslutades med att jag, brorsan och kusinen satt längst ute på uddarna och pratade. Midsommardagen var mulen men vi hade det riktigt mysigt då med. Våffelfika på eftermiddagen hos kusinen och faster. På kvällen kom min andra faster, två av mina äldre kusiner med deras respektive och mitt kusinbarn. Vi åt middag och hade riktigt trevligt även om det var vissa som saknades. Jag tycker verkligen om min släkt den är så himlans fin.

Idag hade vi sol på förmiddagen, en regnskur vid lunch och nu skiner solen igen. Kusinen och brorsan badade, jag badade bara fötterna för det var kallt i vattnet. Nu ska jag sätta mig med en kopp kaffe (får faktiskt inte ont i magen av kaffet här ute) och läsa lite på uterummet. Njuta av ensamheten och tystnaden, får se när jag orkar leta efter täckning nästa gång och uppdatera bloggen... Tänkte jag bara bjuda på ett litet bildkollage med bilder från helgen innan jag stänger ner nu. Kram på er!De flesta av bilderna är tagna med min FujiFilm FinePix f550 exr

Vardag: Blandat | | 2 kommentarer |
Upp