Intervju

Förra veckan passade Ida på att intervjua mig på fotomässan till Student STHLM. Vill du läsa intervjun så finns den här.
 
 
Jag i media | | 4 kommentarer |

Kattshopping

Rubriken blev kanske lite knasig, det låter kanske lite som om jag har köpt en massa katter, men det har jag inte. Däremot har jag köpt kattsaker inför min lilla kattjej som flyttar hem till mig efter jul. Det är verkligen helt overkligt att gå och köpa kattsaker. Jag har sedan jag var liten gått och tittat på djurtillbehören i affärerna till och från, funderat på vad man ska köpa när man får en katt eller en hund och nu får jag köpa hem kattillbehören för att jag behöver det. Tänk att jag ska bli med katt.
 
Igår drog Camilla med mig till Arken Zoo, Djurkompaniet och Maxi Ica. Jag kom hem med matskålar, vattenskål, tre "Kitty Boinks", kattmat och kattsele med koppel. Har även beställt klösträd, kattlåda och lite fler leksaker som kommer hem till mig när som helst. Hemma hos mamma och pappa finns redan kattlåda, kattsand, kattmat och leksak till min lilla pärla. Hon ska ju vara med mig hos mamma och pappa i några dagar innan vi åker hem till Linköping.
 
Matskålar, vattenskål och "Kitty Boinks"
 
 
Livet rullar på och jag har ganska mycket att göra nu innan jul. Imorgon är sista dagen på praktiken, lite tråkigt men samtidigt skönt att slippa gå upp klockan 6 (jag är ju bortskämd med sovmornar i vanliga fall). Har omtenta på måndag, min första någonsin, blandade känslor inför det också. Kommer även hinna med att få besök av en kompis i nästa vecka. Sen ska jag jobba ganska mycket i bokhandeln nu innan jul. Full rulle, men det är kul, tur är väl det för annars skulle jag nog inte orka.
Vardag: Blandat | | 2 kommentarer |

Inspirationslöst väder?

 
Årstider & Väder
Något av det som jag uppskattar mest med Sverige är att vi har fyra fantastiska årstider vilket ger ett varierat fotoutbud. Vårens dropp och knopp, sommarens sol, höstens färger och rusk, vinterns vita skrud. Nyttja alla årstiderna, och hitta nuet istället för att gå och längta till nästa årstid och tro att fotolusten bara kan komma med den.
 
 
Allt som oftast hör man att ”åh nu är det fint väder, nu skiner solen, nu kan man äntligen fota”. Men varför vänta på solskenet? Ta udda bilder i regn och rusk, ta dig tid och hitta tjusningen, speglingarna i vattenpölarna eller den där häftiga vinden som får trädkronorna att nästan blåsa av. När vädret är ”dåligt” har du chansen att fota annorlunda och riktigt bra bilder. Hitta det fina i det "fula", hitta ljuset i mörkret.

Det är väl jättebra. Du reagerar på vädret och får en känsla, gå ut och nyttja den och fånga ögonblicket, alla bilder måste inte vara glada. Det kan bli fantastiska bilder om du stannar upp och tittar dig omkring. Den där blomman ser lite trist ut, nästan lite ledsen, försök få det på bild. Det trista kan bli vackert. Så med andra ord, trotsa vädret och gå ut och fota även om du helst bara vill sitta inne och kura.
 

När solen skiner kan det vara lättare att hitta motivation, ut och rör på dig, ta en promenad på lunchen eller om du är ledig. Är det jämngrått men ljusa moln ute så är ljuset jämnt och det brukar vara lätt att fota porträtt då, ljuset sprids då över himlen genom molnen istället för att komma enbart direkt från solen. Passa på att nyttja alla olika väder du kan få helt unika bilder då. Jag tycker att det är roligast att fota när det är maffiga moln på himlen eller mindre moln som ljuset kan skina igenom. Men alla ljus är en utmaning som är rolig i sig.

Mörkret
På vinterhalvåret så har vi i Sverige inte sådär jättemycket solljus, det kan bidra till att fotolusten sjunker eftersom det ”inte finns någonting att fota”. Men glöm det, det finns alltid någonting man kan fota. Se ljuset i mörkret.
 
 
Se det som en fördel att det blir mörkt fort, man slipper vänta tills mitt i natten för att fota de där fantastiska bilderna i mörkret.
(Läs mitt tipsinlägg på hur du fotar kvälls-/nattbilder)
Fototips: Inspiration | | 10 kommentarer |
Upp