Stockholmshelg

I fredags skyndade jag mig från praktiken, hem och packade om min väska och in med Selma i reseburen, sedan direkt iväg igen. Mot stan och mot tåget till Stockholm. Strax efter 18-tiden landade tåget vid Centralen och pappa kom och hämtade upp oss. Sedan blev det middag hemma hos föräldrarna och Let's Dance på tv. Grannkatten smet in och han och Selma blev riktigt goda vänner. 
 
Väntan på tåg - Puss - Stockholm genom tågfönstret
 
På lördagen åkte pappa och jag till farmor. Hon bjöd på kaffe och bullar. Vi letade upp farfars gamla kamera som jag ska få låna och prova att fota med (nu när jag har beställt tio rullar film och har tillgång till mörkrum). Farmor frågade hur många kameror jag har och jag kom fram till att det var väldigt många (typ 11st om man inte räknar med mobilerna). Vi åkte sedan upp och handlade med farmor innan vi åkte hem igen. Väl hemma så hade min moster med familj kommit upp från Linköping. Åt lunch med dem innan jag åkte till stan för att möta upp Linnea. Vi promenerade genom Gamla Stan och gick till utsikten vid Söders höjder. Det var längesedan vi sågs och det kändes som om vi hade hur mycket som helst att prata om, vilket vi också gjorde, pratade alltså. Fotade gjorde jag såklart också (kan man låta bli?). Vi tog tunnelbanan tillbaka till Centralen där vi tog en kaffe innan vi tågade tillbaka mot Sollentuna. Jag åt middag med mina föräldrar och min mosters familj. Grillat vildsvin bidde det och riktigt gott var det. Efter maten spelade vi spel och Selma lekte mer med grannkatten.
 
Växthuseffekt i Stockholm? - Utsikt över Stockholm - Blåsippor
 
Vi tog sovmorgon imorse och sedan åkte vi till Haga och Fjärilshuset med mina föräldrar och mosters familj. Fotade inte med systemkameran inne i själva Fjärilshuset, jag tänkte ju inte på att låta kameran vänja sig vid värmen långsamt så linsen var ganska igenimmad. Men det blev några bilder med mobilen. Efter att ha gått runt i värmen gick vi ut och fikade. Sedan tog vi en liten kortkort promenad till Koppartälten och kikade lite på parken innan vi åkte hem igen. Väl hemma busade Selma mer med grannkatten och vi åt lunch innan mosters familj och jag packade in oss i deras bil och åkte tillbaka till Linköping. Vi kom hem vid fem-tiden och Selma somnade ganska direkt.
 
En riktigt härlig och solig helg som gick lite för fort. Men det känns riktigt skönt att vara hemma i Linköping igen. Borta bra med hemma bäst.
 
Sen icke att förglömma, jättestort GRATTIS till Cili och Thea som lyckades kvala in till SM 2013 den här helgen.
 
 
Vardag: Blandat | |
#1 - - Cili:

Åh tack snälla du!!

#2 - - Mawlejns photos:

Schysst frilla den där grannkatten hade! ;)

Svar: Haha, ja, den stackarn rakades för ett tag sedan då han hade så mycket tovor i pälsen. :P Så när han var inne för kastrering hos veterinären så rakade de nästan hela katten.
Fotograf Annie FredrikssonHej!

Tack för att du tar dig tid att kommentera inlägget! :)

Upp