Träffar kompisar

Åkte upp till Stockholm i måndags. Pappa och mamma kom och hämtade mig vid Centralen på vägen hem från skärgården. Vi åkte hem och lämnade mina väskor och Selma. Sen åkte pappa och jag till farmor och fikade lite innan vi åkte och handlade mat till henne och till oss själva. När jag kom hem igen dröjde det inte länge förrän Helena kom över. Vi lagade mat till mina föräldrar och åt. Efter maten tog vi en promenad i spåret.
 
 
Igår vaknade jag vid 05.30 för min lilla söta katt fick för sig att det var dags att gå upp. Hon gjorde allt som hon inte fick för att få min uppmärksamhet och min irritation växte och det blev omöjligt att somna om. En timme senare gav jag upp, då gick jag ut i vardagsrummet och Selma fick vara kvar inne på mitt rum. Jag fick iväg några mail och jobbade lite.
 
Vid elva åkte jag till stan med Lovisa, vi lunchade på Wayne's. Promenerade runt i Gamla stan och glassade på Drottninggatan innan vi promenerade till Slussen. Därifrån åkte vi till Sollentuna C där Lovisa skulle möta upp Frida. Hann säga hej till Frida innan jag åkte tillbaka till stan för att träffa Ida. Vi fikade och gick sedan ut en liten sväng precis vid Centralen för att fota. Sen skiljdes vi åt och jag åkte hem till Linnea för att se hennes nya lägenhet, där vi åt bakade kladdkaka och fikade. Vid tio-tiden på kvällen kom jag hem, ganska blöt efter att ha gått hem i regnet. Grannkatten smet in samtidigt som jag kom hem, Selma hälsade inte ens på mig, hon blev så upptagen med att busa med sin kille
 
Instagrambilder från igår (systemkamerabilder kommer en annan gång)
Ljusmys hos Linnea - Fika med Ida - Glassigt med Lovisa - Stockholm
 
Idag ska jag packa inför morgondagen. Det blir nog även en spontan plåtning med Frida, vilket var längesen. Därefter ska jag kanske träffa Cili.
 
Vardag: Blandat | | 3 kommentarer |

Frågar du inte, får du inga svar

För att kunna utveckla och förbättra sin verksamhet så kan det ibland vara bra att ta reda på vad dina kunder eller potentiella kunder tycker. Hur nöjda är de? Vad skulle kunna bli bättre? Frågar du inte så får du inga svar.

När jag höll distanskurser i foto bad jag mina kursdeltagare om en utvärdering i slutet av kursen, denna utvärdering mailade de in om de ville. Det var långt ifrån alla som gjorde det. Det hade kanske varit fler om det fanns en enkät att svara på, en enkät med svarsalternativ och delvis öppna frågor istället för enbart öppna frågor. Jag tror att det känns mer lockande att fylla i en kort enkät istället för att svara på fem öppna frågor med helt fria ord.

Genom att lyssna på kunderna kan man också utvecklas och göra förbättringar. Det finns olika verktyg för att göra enkäter på Internet, Paloma erbjuder ett enkätverktyg som man just nu kan testa gratis i två veckor.

Gör man enkäter som man låter kunderna svara på är det också viktigt att följa upp svaren, annars försvinner vitsen med det. Men även om det kan ta tid att skapa en enkät, låta personer svara på den och sedan analysera svaren så kan det nog ge mycket tillbaka.

Vad har du för erfarenhet av enkäter? Något du tycker är bra eller dåligt?

Firman: Blandat | | En kommentar |

Gryning i skärgården

Strax innan soluppgången sista juni tog jag dessa bilder (och ett antal till). Det var en väldigt härlig morgon.
 
 
Foto: Skärgård | | 5 kommentarer |
Upp