Skärgårdsdagar

Efter tio dagar på ön kom jag tillbaka till stan igår. Har haft härliga dagar i skärgården. Dagarna har på det stora hela varit ganska lika, foto, läst böcker, umgåtts med släkten och vänner, lyssnat på musik, spelat gitarr, åkt/kört båt, bara varit.
 
Först midsommarfirande med släkten, till och med min farmor på 92år kom ut till ön igen, envisare människa får man leta efter. Hon skruttade fram på de smala stigarna och rötterna. Glad var hon också vilket var roligt att se. 
 
När midsommarhelgen var slut åkte släkten hemåt, det var bara jag och mamma kvar på ön då. Och Selma förståss. Måndagen regnade bort och jag höll mamma sällskap när hon rensade fisk. På tisdagen åkte jag till grannön för att hämta upp min kompis Sofia. Dagen efter åkte vi till grannön igen, denna gång för att lämna mamma som skulle ta båten mot stan och sen var det bara jag och Sofia kvar på ön.
 
Vi badade på torsdagen, trots att det var svinkallt i vattnet och det var inte så varmt på land heller då det blåste en del. På kvällarna gick vi ut på uddarna och satt där och tog en öl. Det stavas semester. Fredagen kom och jag följde med Sofia till båten mot stan, sedan gick jag hem till stugan igen och märkte att pumpen som pumpar vatten från vår brunn med största sannolikhet har gått sönder. Gick till faster för att hämta vatten hos henne. Tur att hon också har en brunn. Hämtade sedan mina två "småkusiner" och den enas pojkvän på grannön. På kvällen gick vi allihopa ut på uddarna (jag, Helena, Carina, deras kusin med tjej och Helenas kille).
 
Lördagen spenderade jag själv nere i stugan. Läste, spelade gitarr, fotade, myste med Selma, lyssnade på musik. På kvällen däremot gick jag till min faster där jag blivit bjuden på middag. Vi kollade fotbollen och åt grillat. Riktigt trevligt var det. Dagen efter var hemresedag. Vid halv sex åkte körde jag pappas båt till bryggan där vi brukar ha bilen, min faster och kusinerna fick åka med. Vid den bryggan bytte jag och mamma, så jag fick åka med pappa i bilen till Stockholmsförorten och mamma tog båten tillbaka till ön. Det är alltid lite jobbigt att lämna ön, nu var det dock lite jobbigare, för jag lämnade Selma där ute. Jag kommer inte att träffa henne på två veckor.
 
Blandade bilder. Bilden på när jag badar tog Sofia med min mobil. Bilden längst ner till höger är från min instagram. De andra tre bilderna har jag tagit med systemaren.
 
Nu kommer jag spendera några dagar i Stockholmsförorten. Sedan bär det av mot en annan lite större ö, nämligen Island.
 
Vardag: Blandat | | En kommentar |
Upp