Rolleiflex 3,5

Eftersom jag fick tillgång till mörkrum och lärde känna några mörkrumsfotonördar genom Linslusen så fick min farfars gamla kamera flytta hem till mig. Hade lekt med tanken tidigare också, men det kändes dumt att ha hans gamla kamera om jag inte använde den, det är roligt att kunna använda den. I april 2013 letade vi fram den och jag har fotat några rullar med den nu. Det är verkligen en speciell känsla. Det är väldigt lärorikt att fota analogt också. Jag har märkt att man tänker lite annorlunda när man tar en bild med den kameran, man är mer noggrann med bilden, man vill inte "slösa" bilder på samma sätt som man kan göra när man fotar digitalt. Sen är det en extra känsla för man vet att farfar har fotat mycket med den, speciellt ute i skärgården.
 
Kameran, det är en Rolleiflex 3,5. Jag har använt mig av 120-film T-MAX 400 när jag har fotat med den, men exponerar efter ISO 200. Ljusmätare har jag inte utan använder min digitala kamera för att få fram lämplig bländare och slutartid med ISO 200.
 
 Sommaren 2013 (bilden på mig och Rolleiflexen är från maj 2013)
 


Några av bilderna som jag har tagit med kameran. Det är något speciellt att se motiven genom den kameran, och se motiven som min farfar sett genom den kameran. Från en av de platserna som låg honom närmast. Den känslan är fin och lite obeskrivlig.
 
 Här hittar du fler av mina analoga bilder.
Info: Min Kamerautrustning | |
#1 - - Håkan:

Kameran som tidsmaskin

Svar: Ja, verkligen. Så sjukt häftigt :)
Fotograf Annie Fredriksson

#2 - - Fröken:

Vad kul att du har fått nytta av din farfars gamla kamera. Och vilken fin blogg du har med otroligt fina bilder! :-)

Svar: Ja, det är verkligen jättekul att jag har fått använda min farfars gamla kamera, det är en speciell känsla att fota med den, så det betyder jättemycket :) Tack, vad kul att du gillar min blogg och mina bilder :D
Fotograf Annie Fredriksson

#3 - - Åke:

Ja det är ett speciellt sätt... Jag tycker du förmedlar den känslan bra 👍 Tyvärr har jag inte möjligheten att dra igång mina... Jag får titta på dina bilder 😊

Svar: Tack så jättemycket! :D Kul att du gillar mina bilder och tusen tack för kommentarerna :DTråkigt att du inte har möjlighet att dra igång dina nu.
Fotograf Annie FredrikssonHej!

Tack för att du tar dig tid att kommentera inlägget! :)

Upp