Turistande

Vid halv nio gick vi upp. Åt frukost och tog sedan en promenad i Reykjavik. Karin ville gå längre än vad jag ville så efter en stund skiljdes vi åt. Jag gick tillbaka till hostelet och hon försvann iväg på egna äventyr.
 
Reykjavik
 
På vägen till hostelet köpte jag frukost till morgondagen. Kom tillbaka till hostelet och upptäckte att nyckelkorten hade slutat fungera, det löste sig sedan i receptionen och vi fick nya nyckelkort, jag passade även på att boka buss till flygplatsen. Sedan satte jag mig i lobbyn och läste tills Karin kom tillbaka. Vi hände lite till i lobbyn innan vi gick till Laundromat för att äta lunch, då åt jag en god ceasarsallad.
 
Klockan ett blev vi upphämtade på hostelet av en minibuss, det var nämligen då vi skulle på vår inbokade utflykt. Vi bytte buss utanför konserthuset till en större, med fler turister. Busschauffören var jättebra och berättade om Islands historia under tiden han körde. Han hade sådär lagom skön och torr humor också som kryddade berättandet. Första stoppet var Þingvellir där vi gick runt lite.
 
Þingvellir
 
Efter Þingvellir gick vi på bussen igen och åkte vidare mot Gullfoss, på vägen dit gjorde busschauffören några kortare stopp och berättade lite mer om Island. När vi kom fram till Gullfoss duggregnade det, men vi promenerade ner där alla andra turister gick och fotade det stora vattenfallet.
 
Gullfoss
 
Geysir-området blev sista stoppet med bussen, det var häftigt att se de stora rykande och bubblande hålen, och Strokkur som sprutade hett vatten rätt upp i luften. Där gick vi i regnet i parken. Där käkade vi middag på ett snabbmatställe, maten var väl inte den bästa, men vi var tvungna att äta.
 
Geysir-området.
 
Efter Geysir, åkte vi tillbaka mot Reykjavik, gjorde något kortare stopp, men då gick inte Karin och jag ur bussen då det regnade ganska mycket. Vid niotiden blev avlämnade vid hostelet. Rundturen var vi supernöjda med och jag kan verkligen rekommendera Sterna som vi åkte ”Golden circle”-turen med. Trots regn och trots att vi sett så mycket av Island under veckan vi tillbringat runt ön så var det kul att se dessa ställen. De är ju ”turistattraktioner” av en anledning och den anledningen är inte enbart för att de ligger nära huvudstaden.
 
Hur som helst, när vi kom tillbaka till hostelet packade vi ihop och sen var det bums i säng. Klockan skulle ringa tidigt dagen efter.
 
Två bilder från extra-stopp med bussen.
Resa 2014: Island | |
#1 - - Marran:

Vilka fina bilder. Skulle gärna åka till Island någon gång :)

SV:
Jag följer bloggen, men inte via bloglovin.

#2 - - ADARAS:

Alltså wow vilken natur!! Vill också dit :D

#3 - - milina.blogg.se:

vilken underbart härlig miljö!

#4 - - Sandra:

Wow, vilka bilder! Har en egen dröm om att få åka till Island. Nån dag.. :)

#5 - - Therese:

Vilka underbara bara bilder, verkligen vackra.
Kram

#6 - - johanna:

så fantastiskt! måste också få uppleva island någon gång.Hej!

Tack för att du tar dig tid att kommentera inlägget! :)

Upp