Hemhem och jul hos mormor

Idag gör jag någonting som jag inte har gjort på länge, jag bloggar. Sen jag åkte upp till föräldrarna för exakt en vecka sedan, och återförenades med min gosekatt, har jag inte haft någon blogglust så tog en paus helt enkelt. Levt i verkligheten lite mer än vanligt, eller något i den stilen.
 
På söndagen hälsade jag på hos farmor och sedan åkte jag in till huvudstaden för att träffa två av mina kusiner. På måndagen hade jag en lugn dag hemma och var ute med Selma i koppel. På kvällen åkt jag till Sollentuna centrum för att handla den sista julklappen och fika med Sofia. På tisdagen hälsade jag på i Cilis nya lägenhet. Vi fikade och åt middag och promenerade med vovvarna.
 
Fina Irja - Sollentuna C - Jag träffar Selma igen (som är sur på mig där)
 
På onsdagen packade jag, mamma och pappa in oss i bilen och åkt norrut till mormor, på vägen plockade vi upp brorsan i Uppsala. Hela familjen var därmed samlad och väl uppe hos mormor träffade vi min moster med familj och min morbror med familj. Så mysigt att träffa alla igen, speciellt småkusinerna. Det blev några dagar med mycket mat och fika. På julaftonsmorgon blev det en mysig morgonpromenad till en tjärn. Sedan var det vanligt julfirande med julgröt, Kalle Anka, jultomte och julbord. Jag fick bland annat en mysig morgonrock och en borrskruvdragare i julklapp.
 
Julaftons morgon - Kattungen Duffy - Jag på julafton
 
Idag åkte vi från mormor och jag sitter i skrivande stund hos mamma och pappa. De närmsta dagarna kommer bjuda på biobesök, restaurangbesök i Uppsala och skärgårdsvistelse. Så jag lär bli lite frånvarande på bloggen ett tag till. Men på instagram finns jag (@fotografannie) lite mer. Sedan kommer det en årsresumé som vanligt precis efter nyår. Bilder från min ledighet lär också dyka upp längre fram. Har en hel del fina på minneskorten och fler lär det bli de kommande dagarna.
 
 
Vardag: Blandat | | Kommentera |

Spelningar för Musikhjälpen

Ingen har väl undgått att Musikhjälpen är i Linköping den här veckan. Det är mycket folk och mycket musik på stan. Igår spelade några kompisar till mig och självklart så var jag på deras spelningar. Gick även förbi glasburen en sväng.
 
Först vid klockan 19 så spelade Fall With Grace på Skylten i Linköping där inträdet var valfri donation till Musikhjälpen. Det var en bra spelning och kul att se bandet då det var längesen jag såg dem spela. Jag fotade FWG för två år sedan för första gången.
 
En bild från Fall With Grace's spelning igår.
 
 
Efter det åkte vi till Stora torget i Linköping för att vara med i ett event vid glasburen. Det var nämligen så att många studenter hade samlats för att sjunga "Stad i ljus" på torget. Det var riktigt mysigt och mäktigt. Se filmklippet med "Stad i ljus" från Musikhjälpen här. Därefter åkte vi hem till Ryd. Vi käkade pizza och tittade på när Kamya live-streamades via Skype på Musikhjälpen.
 
Efter det åkte vi ner till L'Orient där Kamya skulle spela. Vi var där i god tid och såg två andra band uppträda också. Bland annat The Bland som var riktigt grymma. Klockan ett gick Kamya på scenen och körde några av sina egna låtar och någon cover. De är så bra. Kom hem vid tre och gick direkt och la mig.
 
Kamya intervjuades via Skype på Musikhjälpen - Tre bilder från spelningen de gjorde för Musikhjälpen igår.
 
 
Upp klockan halv sju imorse och sedan var det julavslutning på skolan. Tänk, nu har jag haft min klass i en termin. En väldigt händelserik, jobbig men underbar termin. Och nu har jag jullov i nästan tre veckor. Efter jobbet kom Adine hem till mig, vi snackade en massa. Senare kom Karin och Mari hem till mig och fikade lussebullar. Nu har jag också fixat klart alla bandbilder från gårdagen. Så nu ska jag ta och slappa i soffan, för jag är rejält trött.
 
Vardag: Blandat | | 4 kommentarer |

En kväll i Stockholm

Förra helgen, efter att mamma och jag hade varit på min kusins vernissage i Gamla stan så promenerade vi på Kungsholmen till Karlberg och tog pendeltåget därifrån. Kameran var med men jag hade inget stativ, så blev inte så långa slutartider, (1/4sek, handhållet) men det blev helt okej i alla fall. Sista bilden ställde jag ifrån mig kameran på marken och körde med 2,5sekunders slutartid. Det är bra vackert i Stockholm när ljuset reflekteras i vattnet.
 
Pentax K-5 II & Sigma (ART) 35/1,4
Foto: Stockholm | | 4 kommentarer |
Upp