Earth hour

Vid Earth hour var vi på Monteliusvägen och fotade bilder över ett Stockholm som inte var lika upplyst som vanligt. Det fanns dock ganska gott om lampor. Men Stadshuset var släckt och en del andra hus också. Slutartiden var på 30 sekunder när jag tog dessa bilder.
 
28 mars 2015
Foto: Stockholm | | En kommentar |

En kopp te

Imorgon är det sista dagen på praktiken. Det är med blandade känslor. Det var konstigt idag när våra handledare skulle sitta och planera lektioner till efter lovet, då behövde vi inte vara med, för vi hade ju inget att planera. Det känns tråkigt att inte få vara där, för jag trivs så bra, både med personalen och eleverna. Samtidigt blir det skönt att helt fokusera på examensarbetet och skönt att ta lite påskledigt. Kommer verkligen minnas den här praktiken med värme. Kunde inte ha hamnat på ett bättre ställe. Och jag kan nog nästan lova att jag ska komma och hälsa på, jag vill det i alla fall.
 
Våra handledare och läraren i den tredje trean fick presenter av oss. Vi har jobbat så nära nu i nio veckor med planering och alla tre har varit ett väldigt bra stöd. De (och alla andra på skolan) har också fått oss att känna oss så otroligt välkomna. Och vi fick presenter av våra handledare. Jag fick en jättefin lila kopp. Den sitter jag och dricker te ur nu.
 
En kopp te
Vardag: Blandat | | Kommentera |

Nya och gamla bekantskaper. Och en hel del fotograferande.

Efter praktiken i fredags åkte jag direkt hem och packade lite. Diskade undan och såg till att lägenheten såg någorlunda okej ut. Sedan tog jag bussen mot tåget och tåget mot Stockholm. Vid Centralen blev jag hämtad tjugo över nio av pappa som körde mig hem till dem.
 
Tog en sovmorgon på lördagen och en lugn morgon då jag började med att skriva på min slutuppsats till frukosten. Åkte sedan till Sollentuna Centrum där jag mötte upp min kusin, vi tog en kaffe på Espresso house, efter det fotograferade jag henne innan vi gick vidare till farmor. Där fikade vi wienerbröd som vi köpt med oss och sedan tog vi en promenad. Vid två-tiden mötte jag upp Sofia, gick hem till henne och fikade. Hon var hundvakt så det blev lite bilder på den hunden också. Supersöt tax. Vid halv sex skjutsade hon vidare mig till Edsbergs slott där jag skulle fotojobba åt kommunen. Fotojobbet gick bra. Direkt efter det åkte jag till Slussen där jag mötte upp Elin. En tjej som jag fått kontakt med via Facebook, hon hade slängt ut en fråga om någon ville fotopromenera en kväll i Stockholm och det ville jag. Det resulterade alltså i en ny bekantskap, mycket skratt och fotonördande samt fina bilder på Stockholmsnatten. Tre timmar var vi ute, och jag kom hem vid halv ett på natten.
 
Elin i Gamla stan & fotbollshunden Nicko
 
Det blev en lång sovmorgon på söndagen, dels för att det ställdes om till sommartid och dels för att jag varit ute och slarvat (fotat) kvällen innan. Skrev lite mer uppsats. Sedan följde jag med föräldrarna till farmor. Hon blev jätteglad igen. Efter besöket hos farmor skjutsade pappa mig till bussen. Väl hemma i Linköping igen så var jag trött men väldigt glad efter en bra helg. Lite tomt i lägenheten var det utan Selma dock, hon fick nämligen stanna hos mamma och pappa och ska vara där i några dagar nu.
 
Är lite småstressad. Har de sista dagarna på praktiken nu (slutar på onsdag). Har även deadline på första utkastet på uppsatsen denna vecka. Sedan måste jag hinna med alla vardagssysslor. Skulle eventuellt ha varit ett styrelsemöte nu i veckan också, men det blir efter påsk (kanske lika bra det). Nu ska jag hinna med allt innan onsdag, för då tar jag lite ledigt och åker ut till min paradisö.
Vardag: Blandat | | En kommentar |
Upp