Järv på Kolmården

Ett av de sista djuren vi passerade när vi var på Kolmården i torsdags var järven. Det var kul att se dem på nära håll och den ena poserade framför kameran, tur det när det hade börjat skymma och ljusförhållandena var lite sisådär.
 
Pentax K-5 II & Tamron 70-200/2,8
Foto: Djur | | 2 kommentarer |

Upplevelser

SPONSRAT INLÄGG
 
Snart är det jul (det är faktiskt mindre än två månader kvar) och då ska man ge bort fina klappar. Någonting som kanske slår fysiska materiella julklappar är att ge bort äventyr.
 
När jag fyllde 20 år fick jag en Segway-tur med brorsan (som fyllde 18 samma år), vilket var jättekul och det är en dag jag fortfarande minns. Först fick vi testa köra i ett parkeringshus under Gallerian i Stockholm, när vi blivit mer säkra på fordonet fick vi köra ut på Stockholms gator. Då styrde vi ut mot Skeppsholmen och Kastellholmen. Det var bra kul att köra Segway, fick verkligen mersmak men jag har inte kört sedan dess.
 
Samma födelsedag så fick jag en kanotpaddlingstur, så en höstdag paddlade pappa och jag kanot utanför Åkers styckebruk. Det är också ett supermysigt minne. Jag valde att paddla i en kanadensare istället för i en kajak, mycket för att det var lättare att ta med kameran i kanadensaren. Och eftersom kameran var med resulterade det i en del bilder, och även att pappa fick paddla lite mer än jag. Paddla på stilla vatten, det var tyst och luktade höst.
 
Från kanotpaddlingen utanför Åkers styckebruk som jag fick i present när jag fyllde 20.
 
 
Det finns så många äventyr som man kan ge bort i present vid olika tillfällen. Det blir lite som att ge en minisemester, även om det kanske bara är några timmar, så är det någonting som bryter av i vardagen. Men det är kul att göra någonting nytt och/eller annorlunda. Det finns mycket att välja på, så det finns nog någonting som passar alla. En upplevelsepresent är verkligen att rekommendera.
 
Sponsrade inlägg, Vardag: Blandat | | 3 kommentarer |

Våffellunch, slagborr och utflykt

Tisdagen bestod av våffellunch med Karin hemma hos mig. Sen drack vi kaffe på min balkong i solen. Efter det hjälpte hon mig att sätta upp min hatthylla, med att måtta och hålla i den. Jag slagborrade och skruvade den på plats. Riktigt snyggt blev det. På kvällen åkte jag med moster till IKEA och sedan till Maxi. Det var längesen hon och jag åkte en sådan tur och det var trevligt, så bra att förena nytta med nöje.
 
Selma och jag på balkongen. | Borra i betong.
(Foto: Karin)
 
Onsdagen var en segdag som bestod mest av att fixa i lägenheten och slappa i nya soffan. Blev en promenad fram och tillbaka till stan med Adine också. Vi fotade lite i Trädgårdsföreningen. Sedan köpte vi med oss fika och fikade hemma hos mig.
 
Torsdagen blev lite mer händelserik. Då åkte jag och Adine på utflykt norrut, några isbjörnar såg vi inte men vi såg en massa andra djur. Vi åkte nämligen till Kolmården och var där hela dagen med våra kameror. Sjukt bra höstlovsaktivitet. Och bilderna, ja de kommer i ett annat inlägg, för de ska jag gå igenom nu.
 
Jag fotar björn (foto: Adine). | Bilväg mot Kolmården.
 
 
Vardag: Blandat | | En kommentar |
Upp