Rosa blommor i motljus

Eftersom jag är bloggare och fotograf så måste jag ju självklart lägga upp bilder på rosa blommor i vårsolen. Det hör ju våren till. Den här våren åker jag dock inte upp till Stockholm när Kungsträdgårdens träd blommar, men jag hittade väldigt fina rosa träd i Linköping också.
 
Pentax K-5 II & Tamron 17-50/2,8
24 april 2016
 
Foto: Natur | | 13 kommentarer |

Jobb, föreläsning och en dag på stan

Den här veckan har jag bara jobbat fyra dagar, kunde ta ut en ledig dag idag. Vilket var skönt, men också konstigt att ta ut en ledig dag och ändå vara hemma. Tycker ju att det är kul att jobba.
 
Hur som helst så utöver lärarjobbet så har jag haft någonting att göra varje kväll. I måndags efter jobbet mötte jag upp Matilda, vi åt middag och sen gick vi till Linslusen där hon skulle hålla en föreläsning om bröllopsfoto. Det var roligt att träffa henne igen (det går för lång tid mellan gångerna) och det var en jättebra föreläsning.
 
På tisdagen efter jobbet kom Tove hem till mig, vi fikade och pratade. Vi pratade så mycket att hon gick hem först vid tjugo över tio på kvällen. Då var det definitivt läggdags för mig och hon gick hem.
 
I onsdags blev det firmajobb när jag kom hem, uppdaterade information på hemsidan. Lyckades dessutom få hemsidan kraschad, men det löstes på torsdagen då jag fick koda om lite. Gjorde även en spännande beställning på onsdagen, vad det var jag beställde lär ni få reda på i ett annat inlägg, men ni kan ju alltid gissa.
 
Igår efter jobbet fixade jag som jag skrev min hemsida efter kraschen. Efter det gick jag hem till några kompisar och hängde där. Byggde lite med lego och snackade. Började även spela Quizkampen igen, så kul och lite lätt beroendeframkallande.

Idag är jag alltså ledig och då passade jag på att göra ärenden på stan. Det blev besök hos optikern och nya linser, ska även beställa nya glasögon på sikt hade jag tänkt. Gick förbi banken och uppdaterade lite uppgifter samt öppnade nya konton. Svängde förbi mitt gamla jobb och hängde där i någon timme, satt i personalrummet och drack kaffe. Efter det mötte jag upp Tove för en fika. Vi gick till fiket "A Piece of Cake" som jag velat gå till jättelänge men det har inte blivit av då det har varit fullt när jag gått förbi på helgerna. Supermysigt fik med jättetrevlig personal, precis som jag misstänkt. Vi kikade också runt i lite butiker innan jag åkte tillbaka till Ryd för ett ärende hos Studentbostäder. Kom hem för en halvtimme sen och nu äter jag väldigt sen lunch (eller tidig middag) och svarar på mail. Ska också läsa lite (läser en rysare nu) och fixa bilder.
 
Två mobilbilder från dagens fika.
 
Vardag: Blandat | | 2 kommentarer |

Tussilago

Det gulligaste namnet på en vårblomma tycker jag är "tussilago", det är så tussinussigt, blommorna är också gulliga och lite tussiga. För några helger sen krälade jag runt i skogen och fotade bland annat dessa tussinussiga små vårsolar som växte där. Här kommer ett gäng av bilderna.
 
10 april 2016
Pentax K-5 II & Tamron 17-50/2,8
 
 
Foto: Natur | | 8 kommentarer |
Upp