Gott nytt år!

Jag vill bara önska er alla ett riktigt gott nytt år med det här norrskenet som jag fotograferade i Stockholms skärgård för exakt ett år sedan. Nu fortsätter äventyret och vi kliver in i ett nytt år. Ha det alldeles underbart så skrivs vi igen år 2017.
 
31 december 2015
Vardag: Blandat | | 4 kommentarer |

Skärgårdssemesterlivet

Tänkte skriva "skärgårdslivet" som rubrik men jag vet att det inte förekommer så mycket latande i det riktiga skärgårdslivet så det fick bli "skärgårdssemesterlivet", för jag har ju faktiskt semester här ute nu. Mina dagar här ute lunkar på i en behaglig fart. Det blir en hel del foto och en hel del läsning. Burit in ved och eldat i kaminen, nu är ju huset varmt men värmen från kaminen ger en mysigare värme.
 
Tidigare i vintras fälldes en gran här på tomten så igår började pappa och jag såga i ordning grenarna, från den, för att släpa ner till brännhögen. Skönt med lite kroppsarbete sådär. Vi tog också lucnhen ute bland granriset, risgrynsgröten smakade lite bättre ute i naturen. Idag fortsatte vi att släpa grenar och nu är det allra mesta borta (förutom lite "småskräp").
 
Selma lever livet och är ute mest hela dagarna. Fångar sorkar och möss som hon kalasar på. Klättrar i träd gör hon också. När hon kommer in om kvällarna så är det en väldigt trött (men så belåten) katt som däckar på sin favoritplats (en hög gammal tvättkorg som vi lagt en dyna på).
 
Jag har det också väldigt bra, inte bara för att det är otroligt mysigt här ute med lugnet och naturen. När pappa är här också för han fixar goda middagar, igår var det grillat kött med pasta och idag var det hemmagjorda lammfärsbiffar med couscous, då blir det lite extra lyxigt.
 
Instagrambilder från igår och idag.
 
Imorgon blir det förmodligen en längre promenad på ön för att fota lite andra motiv (blir ju ganska mycket samma annars, vilket inte heller gör något).
 
 
Vardag: Blandat | | 6 kommentarer |

Kontraster

Livet består verkligen av kontraster och jag gillar det.
 
Igår åkte jag in till Stockholm med familjen. Vi skulle gå på bio, se Rogue One på bio. Vi hoppade av pendeltåget vid Centralen och promenerade på Stockholms gator till Stureplan. Där åt vi lunch på Subway innan vi hämtade ut biljetterna på Park. Efter det gick vi runt lite i Humlegården och en vända inne på Sturegallerian innan det var dags att gå tillbaka till bion för att se filmen. Det var en väldigt bra film, fast jag saknade det typiska Star Wars-introt med texten som flyger in med rätt bakgrundsmusik.
 
Efter bion tog vi tunnelbanan hem till min kusin, där var även hennes familj. Det var första gången jag var i hennes nya lägenhet, så fint. Där bjöds det på fika. Sen åkte vi hem igen och på kvällen åkte jag med pappa för att storhandla.
 
Brorsan, mamma och jag utanför Park. Jag i min nya läshörna. (Foto: pappa, med mobilen)
 
Imorse packade jag in Selma och kameror i bilen och körde ut mot Värmdö. Pappa och jag skulle nämligen ut till "vår" skärgårdsö. Vid elvatiden landade vi på ön. Så fort man kliver av båten så börjar hon snurra i sin resebur och hon försöker klösa sig ut. Det är lite jobbigt att bära henne då och man behöver bära henne en bit till då det är en kilometer till stugan från ångbåtsbryggan. Väl framme vid stugan var Selma väldigt nöjd (hade släppt henne en bit innan). Jag var också väldigt nöjd, det är så mysigt och fridfullt. Vi har eldad i kaminen och fått upp värmen i huset. Jag hittade en ny läsplats där jag satt och läste. Jag har även varit ute en sväng med kameran (bilder från systemkameran kommer när jag är på fastlandet igen, mobilbilder hittar du redan nu på min instagram, @fotografannie).
 
Skärgårdsön är verkligen en kontrast till gårdagens storstadsbesök.
 
 
Vardag: Blandat | | 2 kommentarer |
Upp