En helg hos mormor

I lördags ringde väckarklockan 05.00. Jag var väldigt trött, för jag hade ju varit på After Work på stan med härliga jobbarkompisar på fredagskvällen och jag hade kommit hem vid halv ett på natten. Vi hade varit ute och tagit någon öl och åt middag på en restaurang på stan. Det är verkligen kul (och viktigt) att ha så bra jobbarkompisar!
 
Hur som helst, jag tog mig upp ur sängen strax efter fem. Bussen från mig gick vid 6-tiden på morgonen och tåget från Linköping, som jag skulle med, gick kl.07.23. Jag halvslumrade lite på tåget och läste ut en bok. Strax innan elva kom tåget fram till Gävle, där hämtade mamma och pappa upp mig och så åkte vi sista biten hem till mormor. När vi kommer in på mormors snöiga gata så möter vi en snöskoter, så härligt vintrigt.
 
Det var verkligen på tiden att komma hem till mormor, hade inte träffat henne på nästan ett år vilket är på tok för lång tid. Min morbror och två av mina småkusiner kom också dit. Vi åt lunch. Vi klädde granen. Vi hade lite julklappsöppning.Selma som var med upp höll sig undan, hon tycker att barn kan vara lite läskiga.
 
 
På kvällen var jag bara tvungen att gå ut på en promenad, det var så fint med all snö. Jag fick med mig mamma, mina kusiner och kameran på promenaden. Vill också ha vinter där jag bor, jag flyttade åt fel håll när jag flyttade till Linköping, haha. När vi kom in igen så tittade vi på Så mycket bättre och sen gick jag och la mig.
 
 
Imorse vaknade jag strax innan nio, kikade ut genom fönstret och hoppade direkt i skorna. Tog en promenad i vintervärlden innan frukost. Så perfekt. Åt sedan frukost med mamma, pappa och mormor. Selma spanade på fåglar i fönstrena och var väldigt nöjd. Efter lunch packade vi in oss i bilen. Mamma och pappa släppte av mig i Gävle och jag tog tåget hem, ensam. Selma ska nämligen vara hos mamma och pappa nu i några dagar, för jag ska upp dit snart också och då kändes det onödigt att hon skulle åka fram och tillbaka så mycket. Men det är väldigt tomt i min lägenhet nu (kom hem för någon timma sen).
 
 
Nu ska jag stänga av datorn, ta en kopp te och läsa lite innan jag går och lägger mig. Nöjd efter en alldeles underbar helg (med snö!!!). Imorgon blir det jobb igen. Tre jobbdagar kvar nu, sen är det jullov.
 
 
Vardag: Blandat | |
#1 - - Märta:

Vad fina bilder! :-) Jag måste ställa dig en fråga och du får väldigt, väldigt gärna svara på den här!

Mina bilders kvalitet blir fruktansvärt dålig då jag laddar upp dem på min blogg.. Jag har försökt skala ner dem med hjälp av diverse olika bildredigeringsprogram, men kvaliteten blir ändå usel då jag laddar upp dem till bloggen. Innan är ju kvaliteten på topp.. Det känns som om jag provat allt, haha. Hur hålls dina bilder i så bra kvalitet?

Tacksam för svar, kram.

Svar: Hej Märta! Tack så jättemycket!
Jag brukar förminska mina bilder till 1000px på bredaste sidan (de stående bilderna gör jag kanske lite mindre då de bli så höga annars). Har den storleken då bloggen har den bredden. Sedan laddar jag bara upp bilden. När jag hade bloggbredd på 800px förminskade jag dem till 800px i Photoshop :) Det kanske du har testat redan, men det är så jag gör i alla fall :P Hoppas det hjälpte :)

Kram
Fotograf Annie FredrikssonHej!

Tack för att du tar dig tid att kommentera inlägget! :)

Upp