Skymningsljuset

Solen hade gått ner men himlen skiftade fortfarande lite i rosa när jag gick runt med kameran på klipporna. Slut med ord, här kommer bilder.
 
29 juni 2016
 
Foto: Skärgård | | 5 kommentarer |

Sophies historia

Den här boken, "Sophies historia" av Jojo Moyes, fick jag av en kollega när vi skulle gå på semester. Det var hennes tack för ett bra samarbete under läsåret som gått. Jag blev jätteglad av den gesten. När jag läste på bokens baksida så blev jag nyfiken på boken så det var givet att den skulle läsas.
 
 
Boken utspelar sig i två olika tidsepoker och i två olika städer, Frankrike 1916 och London 2006, dessa två berättelser har en sak gemensamt - ett porträtt.
 
Mitt under första världskriget lever Sophie Lefevre. Tillsammans med sin syster driver hon ett hotell i deras gamla hemby i Frankrike. Deras män är ute i kriget. Tyskarna finns i byn och den nye kommendanten får syn på ett porträtt som hänger på hotellet. Porträttet föreställer Sophie och det är hennes man som har målat det. Kommendanten blir nästintill besatt av porträttet och den unga kvinnan.
 
Hundra år sedan får vi möta Liv Halston som bor i London. Hennes man har gått bort och hon lever kvar i deras gemensamma hem, ensam. Liv sörjer fortfarande sin make och har en väldigt ansträngd ekonomi. Vardagsproblemen hänger över henne. Hemma hos Liv hänger porträttet på Sophie. Ett oväntat möte förändrar allt.
 
Det här var en välskriven roman och jag tycker det är skickligt att sy ihop två så olika berättelser. Jag gillar att det finns en koppling mellan tiderna trots att det hänt mycket. Boken är lättläst och man dras med i båda berättelserna och vill veta mer. Hade man bara läst Livs historia hade boken nog känts lite som chick-lit, men Sophies historia ger ett annat djup i boken vilket jag gillar.
 
Jojo Moyes som har skrivit "Sophies historia" har också skrivet "Livet efter dig", en bok som är högaktuell med biofilm nu och som jag också har läst i sommar (recension kommer).
 
Har du läst boken eller någon annan av Jojo Moyes' böcker? Berätta gärna vad du tyckte.
 
(Inlägget är INTE sponsrat och innehåller länkar till både Bokus och Adlibris)
 
Boktips | | 2 kommentarer |

Frida x3

När jag var i Stockholm, i början av juli, åkte jag hem till Frida. Vi gjorde en god tonfisksallad till lunch och sen tog vi en promenad ut i skogen. I skogen passade vi på att ta några bilder, som vi brukar göra när vi ses. Idag blev jag klar med bilderna (det tar lite längre tid när man inte har varit hemma). Här kommer tre av bilderna som vi tog den eftermiddagen.
 
Pentax K-3 II & Pentax 55/1,4
 
Foto: Människor | | 3 kommentarer |
Upp