En söndag i skärgården

Det blev sovmorgon på söndagen förra helgen när jag var på ön. Jag gick upp halv nio och då gick jag direkt ut med kameran, precis som dagen innan, fotade lite i viken. Solen sken och det var väldigt mysigt. Var bara ute i kanske en halvtimme, sen gick jag tillbaka till stugan och åt frukost utomhus.
 
 
Var inne i stugan en stund, läste. Fotade lite genom fönstret på verandan. Det är så roligt, mamma och pappa har bytt fönster på verandan. Förut var det stora (ganska fula) fönster som inte gick att öppna och som immade igen lätt så man såg inte ut så jättemycket jämt. Nu är det jättefina fönster som är klara, och som man kan öppna. En helt ny värld öppnas. Det är också tystare på verandan nu, de tidigare fönstrena skallrade lite.
 
 
 
Vid halv tolv begav jag mig ut igen. Gick upp på ett berg där krokiga träd växer. Gick genom hagar där solen sken in mellan träden. Gick till hästarna igen för det var så mysigt, så fina djur.
 
 
 
Efter promenaden pausade jag inne i stugan igen. Jag åt lunch, läste och myste med Selma som också kom in en stund. Hon älskar verkligen att vara ute på ön och jaga möss. Hon är en hejare på att jaga möss. När vi är där ute passar hon på att vara ute mycket (hon är ju innekatt när vi bor i Linköping). Men för en liten katt tar det på krafterna att vara ute hela tiden. När hon kommer in och sover hon på sin favoritplats, som är en gammal hög tvättkorg som står på verandan och som vi har lagt en dyna på.
 
 
 
 
På eftermiddagen hade jag tänkt att gå ut lagom till att fota solnedgången. Eftersom klockan hade ställdes om till vintertid den helgen så blev jag lite förvirrad. Kollade på när solen skulle gå ner, vet inte riktigt hur jag tänkte, men jag gick ut en timme tidigare än vad jag hade tänkt. Så det blev lite dötid ute på uddarna dit jag hade gått. La mig i solen på en klippa och väntade på att solen skulle gå ner lite till för att jag skulle få det ljuset jag ville ha. Var ute i två timmar och fotade då.
 
 
Efter solnedgången gick jag hem till stugan igen, åt middag och läste. Selma kom också in igen (hon hade gått ut med mig). Men fotodagen tog inte slut där. Vid halv tio tog jag min ficklampa, min kamera, mitt gamla (rangliga) stativ och gick ut i mörkret. Det är så tyst och mörkt på hösten där ute på ön. Stjärnklart var det, och man ser så mycket stjärnor på himlen när man är långt från stadens ljus. Det var också lite norrsken den här kvällen också.
 
30 oktober 2016
 
 
Foto: Skärgård, Skärgårdsliv, Vardag: Blandat | |
#1 - - Peter:

Underbara bilder och du verkar ha haft en underbar dag också :-)

Svar: Tack så jättemycket! Ja, det var en helt underbar dag! :D
Fotograf Annie Fredriksson

#2 - - Liene Svärd:

Fantastiska bilder!

Svar: Tusen tack! Vad kul att du gillar bilderna :D
Fotograf Annie Fredriksson

#3 - - Cecilia:

Otroligt fina bilder, så härlig miljö. Måste vara som balsam för själen att strosa runt där.

Svar: Tack så jättemycket! Ja, det är verkligen helt underbart att vara där, längtar tillbaka dit! :D
Fotograf Annie FredrikssonHej!

Tack för att du tar dig tid att kommentera inlägget! :)

Upp