Höstmörker ensam på en skärgårdsö

Efter jobbet förra fredagen tog jag bilen och körde upp mot Stockholm. Pausade lite vid Nyköpingsbro. Körde vidare. Hamnade i köer strax innan Stockholm. Lite frustrerande men ganska väntat. Svängde av på väg 222, mot Värmdö och mot båten. Kom fram tjugo minuter innan båten skulle gå. Får stå och vänta på båten i höstmörkret. Båten är i tid och jag går på. När man tittar ut genom fönstren på båten är det bäckmörkt. Båten lägger till vid bryggan jag ska av, jag går av. Selma blir galen och snurrar i buren, hon vet precis var vi är. Tar packningen, kattburen och ficklampan. Promenerar en kilometer över ön, till vår stuga. Jag  släpper ut Selma ur buren när vi nästan är framme i stugan. 
 
Väl framme i stugan sätter jag igång vattnet, eldar i kaminen. Tar kameran och går ut och fotar i mörkret. Vilket är svårt då jag inte har något bra stativ på ön, och det är rejält blåsigt. Gick ut på uddarna, där blåste det ännu mer, men man såg norrsken. Lite grönt på himlen. Så magiskt fint. Men bilderna blev ganska suddiga, då jag var tvungen att hålla i stativet lite för att det inte skulle blåsa bort, och exponeringstid på 30 sekunder.
 
28 oktober 2016
 
 
De två sista "norrskensbilderna" är tagna med fisheye-objektivet, och det objektivet fokuserade inte så bra i mörkret.
 
Foto: Skärgård, Skärgårdsliv, Vardag: Blandat | |
#1 - - Elin - Fotograf:

Snyggt, ska också gå ut nån dag och testa lite stjärnfoto! :)

Svar: Tack så jättemycket! Det är lite svårt men väldigt kul, jag ska också testa fota mer stjärnor (och förhoppningsvis norrsken) nu i vinter tänkte jag :)
Fotograf Annie Fredriksson

#2 - - Martina:

Vilka fina bilder, superhärliga! :D

Svar: Tack så jättemycket, Martina! :D
Fotograf Annie Fredriksson

#3 - - beccalundin.blogg.se:

Jösses vilka bilder, magiska🌸💕

Svar: Tack så jättemycket, vad kul att du gillar bilderna :D
Fotograf Annie Fredriksson

#4 - - Netti Starby:

Åh vilka magiska bilder :-D Kramis

Svar: Tack så jättemycket, jag blir så glad av att du gillar bilderna :D
Fotograf Annie Fredriksson

#5 - - freja:

sjukt vackra bilder! tycker den andra ser helt magisk ut :)

Svar: Tack så jättemycket Freja :D Ja, det är bra mysigt nere vid bryggan i viken när det är mörkt och grannarna är ute och har lamporna tända sådär :D
Fotograf Annie FredrikssonHej!

Tack för att du tar dig tid att kommentera inlägget! :)

Upp