Höstrusk

Första november var verkligen en sådan där dag med höstruskväder. Ni vet när regnet bara öser ner och det blåser mycket. Det var riktigt mysigt. Jag var inne i stugan större delen av dagen. Selma var ute en sväng, hon skulle jaga möss. Jag höll ganska mycket koll vid dörren om hon ville in. Vid ett tillfälle öppnade jag dörren och ropade på henne, då kom hon springandes med en mus i munnen som hon kom in med, och åt upp under min säng. Sen skulle hon ut i regnet igen. När jag skulle diska slutade vattnet fungera så fick tjuvstarta pumpen igen, för diska var jag ju tvungen till. Bar in ved till stugan då det är bra att ha torr ved nästa gång någon kommer ut.
 
 
 
 
När Selma kom in mitt på dagen igen fick hon inte gå ut igen, för vi skulle ta eftermiddagsbåten till fastlandet. Jag stängde av elementen och vattnet. Gick sedan över ön i regnet mot båten med en sur katt som snurrade runt i kattburen, hon ville verkligen inte åka från ön. Fotade lite vid bryggan, men kameralinsen blev ganska fort fläckig av allt regn. Men det blev lite regnruskiga bilder. Träffade lite folk vid bryggan också, första människorna jag sett på några dagar, pratade lite med dem.
 
 
 
Kom fram till fastlandet strax efter tre. Tog bilen och körde genom Stockholm, hamnade självklart i köerna där. Tog väl sisådär två timmar att komma hem till mamma och pappa, när det utan köer tar kanske en timme. Mamma blev överraskad av att se mig. Vi åt middag ihop och hade en trevlig kväll.
 
1 november 2016
 
 
 
Hem till Linköping kom jag inte förrän på torsdagen, för den första snön kom på onsdagen och jag hade fortfarande sommardäcken på bilen. Men extradagen i Sollentuna resulterade i ett besök hos farmor och sedan en kväll hos Cili.
 
 
Bilen under ett litet snötäcke hemma hos mamma och pappa, 2 november 2016.
Foto: Skärgård, Skärgårdsliv, Vardag: Blandat | |


Hej!

Tack för att du tar dig tid att kommentera inlägget! :)

Upp