Solsken i regnet

Ett av de vackraste ljusen som finns är när solen lyser på regntunga moln. Det blir så fylligt. Så var vädret den sista oktober när jag var i skärgården. Jag gick upp vid nio den dagen, direkt ut med kameran precis som dagarna innan. Promenerade längs med vattnet i viken och sedan en bit ut på uddarna till en av mina favoritplatser. Satt i mossan ett bra tag och bara njöt av ljuset och skärgårdsdofterna. Efter lite över en timme gick jag tillbaka till stugan och åt frukost, självklart åt jag frukosten ute.
 
 
 
På eftermiddagen ringde jag pappa och pratade med honom, funderade nämligen på att åka in till stan redan på tisdagen, istället för på onsdagen eller torsdagen som jag först hade tänkt. Jag bestämde mig för att åka in dagen efter, för att kunna mellanlanda hos föräldrarna och inte köra hela vägen från Värmdö till Linköping i mörkret. Pappa och jag kom dessutom överens om att inte säga något till mamma. I slutet av samtalet så började det regna ute och solen sken samtidigt, jag fick bråttom att lägga på och ta med kameran ut för att fota. Gick och nynnade på "I want to know, have you ever seen the rain, coming down on a sunny day?" som alltid dyker upp i huvudet på mig när solen skiner en regnig dag.
 
 
 
Efter det gjorde jag inte så mycket mer den dagen. Var inne i stugan, läste och lyssnade på musik. Eldade lite i kaminen för att få upp en mysigare värme. Kelade med Selma också som kommit in och var trött efter dagens äventyr ute, min lilla myskatt som är en så duktig jägare.
 
31 oktober 2016
 
Foto: Skärgård, Skärgårdsliv, Vardag: Blandat | |
#1 - - Fröken Tö:

Vackra bilder! Bra regnsång, den ska jag gnola på nästa gång det regnar och solen skiner. Brukar själv tralla på Singin' in the rain :) Ha en fin 2 december!

Svar: Tack så jättemycket! :D Ja, det är en jättebra låt! Ja, "Singin' in the rain" kan jag också nynna på när det regnar, eller "Det regnar, regnar" av Björn Skifs. :D Ha en fin fjärde december :D
Fotograf Annie FredrikssonHej!

Tack för att du tar dig tid att kommentera inlägget! :)

Upp