Fler bilder från Tinnerö

Tänkte lägga upp ett gäng bilder till från höstutflykten i Tinnerö. Den här delen av promenaden träffade vi på får. Får som först var lite skygga men sen var de jättegosiga. Jag hade ett får som nästan klättrade upp i mitt knä, ett annat får stod och sov när jag klappade det och ett tredje knaprade lite på min kameraväska. Så mysiga djur, men mina händer var ganska smutsiga sen efter att ha klappat fåren.
 
8 oktober 2016
Foto: Natur, Foto: Östergötland | | 6 kommentarer |

FN-fest och bakning

Det var FN-dagen i måndags och det uppmärksammas på skolan där jag jobbar. Vi arbetade mycket med FN och mänskliga rättigheter veckan innan och under själva dagen (sen jobbar man ju alltid med värdegrundsfrågor i skolan). På kvällen på självaste FN-dagen hade vi en FN-fest. Barn och föräldrar är inbjudna och det säljs fika där pengarna går till välgörenhet. En väldigt trevlig kväll och det kom väldigt mycket folk. Det blev en lång dag på jobbet då i måndags, kom hem strax efter kl.19 då, men det var roligt.
 
I tisdags gick jag hem tidigare, då kom jag från jobbet strax efter 16. När jag kom hem började jag baka, det var nämligen min tur att fixa fika till jobbet den här veckan. Jag tänkte att det var längesen jag hade bakat (förutom bröd) så det var lika bra att baka mycket. Göra slut på äpplen, jäst och mjölk (dricker ändå inte mjölk). Det blev två butterkakor och runt tjugo äppelmuffins.
 

Butterkakan när den var färdig.
 
 Fick för mig att baka äppelmuffins och inviga min muffinsplåt (som jag haft ett bra tag).
 
 
Fick finfint baksällskap i köket av min lilla gosegris.
 
 
 Kunde inte låta bli att fota baksidan av bakningen. Diskberget. Tack och lov så har jag diskmaskin. Nu är det bara plåtarna kvar att diska. 
 
 
Idag har det varit en vanlig dag på jobbet. Ungarna håller på med grupparbete om världsdelarna, det är så roligt. Sedan är det lite smått nedräkning till lovet nästa vecka. Fika med kollegorna. Och en mammaledig kollega kom förbi jobbet med sin bebis idag, supersöt liten bebis.
 
 
Vardag: Blandat | | 8 kommentarer |

Hösutflykt

För två veckor sedan var det fotoutflykt med Linslusen. Vi promenerade då runt Rosenkällasjön och avslutade med kaffe och bulle i skogen. Det var en mysig dag och det fastnade många bilder på minneskortet. Här kommer ett gäng av bilderna från första halvan av promenaden.
 
 8 oktober 2016
 
Foto: Natur, Foto: Östergötland | | 4 kommentarer |
Upp