Bergs slussar och Göta kanal

 
Eftersom jag fick ett spontant besök förra lördagen av Therese och hon inte hade sett Bergs slussar så blev det en tur dit. Det tar ju bara en kvart att köra dit från mig. Bergs slussar är Göta kanals största turistattraktion med totalt 11 slussar som byggdes mellan åren 1815-1820. Jag tycker att det är så häftigt att man kunde bygga något sådant för så längesen. Det är också häftigt att det är bevarat och fortfarande fungerar, även om det bytts ut delar och slussportar under åren.
 
Det var en riktigt härlig och solig dag, dock lite blåsig. Först åt vi lunch, sen tittade vi på slussarna och därefter tog vi en promenad en bit längs med kanalen. På promenaden träffade vi även några hästar som var i en hage. Min kamera fick såklart också följa med så jag tänkte dela med mig av bilderna från dagen här och nu. 
 
 
27 augusti 2016
Pentax K-3 II & Tamron 17-50/2,8
 
Foto: Östergötland | |
#1 - - Nathalie Isaksson:

Bilden på hästarna blev himla bra! Tror du inte att den skulle göra sig bäst i svartvitt? Känns som en typisk bild som skulle bli finfin utan färg :)

Svar: Tusen tack :D Jag har inte tänkt på det, tänker sällan bilder i svartvitt (om jag inte fotar med min Rolleiflex) :P Men kanske ska testa någon gång :P Tack för tipset :)
Fotograf Annie Fredriksson

#2 - - Amina:

Vilket fint väder det ser ut att vara! Men har hört av mamma som är i Sthlm nu att det är en liten sensommar i Sverige just nu. Kul för er att inte kylan knackar på dörren riktigt än :)

Svar: Ja, det var verkligen helt underbart väder. Jo, här i Linköping är sommarvärmen tillbaka också. Lite tråkigt tycker jag, haha, för jag vill ha de här krispiga och frostiga mornarna :P
Fotograf Annie FredrikssonHej!

Tack för att du tar dig tid att kommentera inlägget! :)

Upp