Utflyktsdag till Omberg och Alvastra klosterruin

Jag har bott i Östergötland i fem och ett halvt år. Men inte förrän nu har jag besökt Omberg och Alvastra klosterruin, det var verkligen på tiden. Vid tiotiden idag hämtade jag upp Anna utanför henne. Vi stannade och köpte fika och tankade innan vi brummade mot Omberg. Väl framme promenerade vi upp till toppen av Omberg och spanade ut över Vättern. Gick runt i skogen. Så otroligt mysigt och härligt att bara få andas lite natur. Perfekt också att inviga mina nya skor och nya byxor, så sköna.
 
Efter kanske två timmar kom Annas kille på motorcykel och vi körde efter honom till Alvastra klosterruin. Vid klosterruinen fikade vi kaffe och muffins. Gick runt och kikade på den vackra klosterruinen och jag fotade upp en rulle film med Rolleiflexen. Därefter åkte vi hemåt igen. Anna och jag i bilen och hennes kille på motorcykeln.
 
Perfekt helgutflykt och vi kom överens om att vi ska göra om det. Om vi vandrar vid Omberg eller åker någon annanstans är dock inte bestämt. Jag är nöjd bara jag får vara ute i naturen med kameran och trevligt sällskap. Ikväll blir det en lugn hemmakväll, lite läsning och kanske framkalla den där rullen från Rolleiflexen. De digitala bilderna från dagen redigerar jag nog inte ikväll utan om några dagar. Jag har ju fortfarande skärgårdsbilder kvar att redigera, och bilder till det sista inlägget om min Övertorneå-resa.
 
 
 
Vardag: Blandat | | 2 kommentarer |

Fotografering och en tur till Finland

Tisdagen den 11 april 2017
 
 
På tisdagen kom Frida till Övertorneå för att bli fotograferad av mig och Netasha. Vi åkte till ett skidspår en bit bort och fotade i solen. Det var jättekul och det blev många bra bilder (som jag visar i ett annat inlägg). Vi fotade i strax över en timme innan vi åkte tillbaka hem till Netasha. Där fikade vi och pratade en massa innan Frida åkte hem till sig igen.
 
Här fotade vi fina bilder på Frida.
 
Det blev en lugn eftermiddag hemma. På kvällen åkte Netasha och jag över till Finland. Vi fick åka EPA-traktor med finsk popmusik på hög volym in i Finland, det var en upplevelse. Vi fotade när solen sänkte sig bakom de svenska bergen. På samma ställe som en augustikväll 2013. Så otroligt vackert. Här kommer en bildbomb.
 
Skymning över Torneälven. Fotograferat i Finland och på andra sidan vattnet/isen är Sverige.
 
 
Resa 2017: Övertorneå | | 7 kommentarer |

Inomhushäng och gravidfoto

Måndagen den 10 april 2017
 
Tintin.
 
Tredje dagen när jag var i Övertorneå var det grått och snöblandat regn ute. Perfekt väder att mysa inne i. Det var det vi gjorde, större delen av dagen. Netasha skrev på sitt examensarbete och jag läste bok. Pratade gjorde vi såklart också och myste med Tintin.
 
Läsa och mysa med Tintin.
 
Mitt på dagen trotsade vi dock vädret och tog en promenad. Första stoppet var ett ställe där vi tog gravidbilder. Netasha är nämligen gravid så då passade vi på att föreviga magen när jag ändå var i krokarna. Det gick jättebra trots att snön föll hela tiden. Jag ska visa fler gravidbilder i ett annat inlägg.
 
 
 
Efter fotograferingen promenerade vi vidare genom Övertorneå. Netasha hade ett ärende och sen gick vi vidare till Coop och handlade lite till middagen. Vi åt fläskpannkaka till middag. Det var så längesen jag åt det och det var så gott. Lite senare på kvällen fick jag vaniljglass med värmda hjortron. Jag gillar Norrland.
 
Övertorneå
 
Det var en lugn och behaglig dag som avslutades i soffan framför en film.
 
Resa 2017: Övertorneå | | 9 kommentarer |
Upp