Sju veckor gamla

Förra veckan var jag och hälsade på hos min mosters familj och fick gosa med deras kattungar som då var sju veckor. De hade vuxit jättemycket från första gången jag såg dem, då var de bara tio dagar gamla. Hur som helst så fotade jag massor. Den ena kattungen var mer modell än den andra, men jag fick bilder på de båda två. Jag tänkte att ni skulle få se några av bilderna på kattungarna (det brukar ju gå hem). Först är det på den som kallas Sötis. Sen är det busbilder på båda. Därefter kommer bilder på den kattungen som kallas för Gullis.
 
Visst är de söta?
 
22 augusti 2017
Pentax K-3 II & Pentax 55/1,4
 

 
Såhär såg de ut första gången jag träffade kattbebisarna.
15 juli 2017
Pentax K-3 II & Pentax 55/1,4
 
Foto: Djur | | 7 kommentarer |

En tur med Cinderella

En dag i juli promenerade jag genom ett soligt Stockholm till Strandvägen. Därifrån går Cinderella-båtarna ut i skärgården. Vanligtvis när jag åker ut i skärgården åker jag med Waxholmsbolaget (om vi inte åker med egen båt). Men den här dagen hoppade jag på Cinderella I, som skulle ut mot Möja. Den åker en annan tur än Waxholmsbåten från stan mot Möja vilket var roligt. Det var också kul att de fortfarande går runt på Cinderellabåten och löser biljett som de gjorde på Waxholmsbåten när jag var liten. Cinderella är mer "turistig" och mer restaurangbåt än Waxholmsbåtarna. Jag tycker att Waxholmsbåten är smidigare (kan vara en vanesak). Men det var kul att åka Cinderellabåten som omväxling, speciellt då man fick se lite andra öar från båten.
 
Jag fotade lite också från båten, det blir kanske inte jätteroliga bilder från en båt, men jag kunde inte låta bli. Jag skriver lite under bilderna var de är tagna. De bilderna som det inte står något under är tagna lite mellan bryggorna och jag minns inte exakt var.
 
 
Cinderella går från Strandvägen (Waxholmsbåtarna går från Strömkajen).
 
 
Precis som Waxholmsbåtarna mot Möja lägger Cinderella till vid Vaxholm efter ungefär en timme.
Efter Vaxholm kom Södra Grinda och därefter skiljer sig Cinderella-linjen från Waxholmsbolagsbåtarnas turer till Möja.
 
 
Vaxholms kastell.
 
Svartsö vid Alvsviks brygga
 
 
Södra Ingmarsö.
 
 
Finnhamn.
 
 
Dragedet, Möja.
 
 
Långvik, Möja.
 
 
Ramsmora by, Möja.
 
 
Ramsmora brygga, Möja.
 
 
Efter Ramsmora la jag ner kameran. Därefter passerade båten Löka, Berg och Möja ström innan jag klev i land på Södermöja. Mer om Södermöja i ett annat inlägg.
 
Foto: Skärgård | | 3 kommentarer |

Kattungar och möte

Ännu en vecka har passerat i en väldig fart. Det har varit ganska långa dagar på jobbet men de har gått väldigt fort.
 
I tisdags efter jobbet åkte jag hem till min moster och min kusin. Där fick jag jättegod mat. Det blev även en hel del kattungemys, för de har två fina små kattungar på sju veckor. Gissa om min kamera gick varm. Risk finns för en del kattungebilder här på bloggen lite längre fram.
 
En av kattungarna. Får man vara såhär söt?
 
 
På onsdagen var Mari hemma hos mig och jobbade hela dagen. Det är så skönt tycker jag, för då får Selma sällskap när jag är iväg på mitt lärarjobb. När jag kom hem från mitt jobb var Mari fortfarande hemma hos mig och vi förberedde inför ett extrainkallat årsmöte med bandet. Lite senare kom bandmedlemmarna hem till mig också och vi hade mötet. Bandet fortsätter men föreningen läggs ner. 
 
Resten av veckan gjorde jag ingenting efter jobbet, så skönt. Jag började känna av en förkylning på torsdagen och det blev lite värre på fredagen. Då var det skönt att bara ta det lugnt efter jobbet.
 
Helgen har också varit väldigt lugn, en riktig hemmahelg. Frukost framför Nyhetsmorgon. Bildredigering och sen har jag förberett en del blogginlägg (äntligen!). Pannkakor till lunch. Jag har också läst en hel del på min balkong. Nu ska jag fortsätta redigera kattungebilderna.
 
Vardag: Blandat | | 6 kommentarer |
Upp