Vinterljus, lilljulafton och fotojobb

I måndags efter jobbet åkte jag ner på stan med Adine. Vi tog en fika innan vi gick en runda på stan med våra kameror och stativ. När jag var på stan med Karin och kollade på vinterljuset veckan innan kände jag att jag ville fota "på riktigt" med stativ och längre slutartider. Adine och jag promenerade runt, jag tappade mitt ena örhänge som vi sen hittade och självklart så fotade vi en hel del (bilder kommer i ett annat inlägg).
 
Adine fotar vid Centralstationen i Linköping.
 
 
Annars gjorde jag inte mycket alls efter jobbet den här veckan. Var mest hemma och tog det lugnt för jag har varit så galet trött. Däremot blev helgen desto mer händelserik.
 
I fredags tog jag tåget upp till Stockholm med Selma. Pappa hämtade oss vid Centralen och körde oss hemhem. Jag kollade på Idol-finalen tillsammans med mamma och pappa. Vi pratade till ganska sent på kvällen.
 
På lördagen tog mamma och jag en promenad till affären för att hämta ut ett paket och handla. Lite senare tog jag en promenad igen för att möta brorsan vid tåget. Mamma bakade pepparkakor och vi lyssnade på julmusik. Vid fyratiden åkte pappa och jag iväg för att hämta farmor. Vi skulle nämligen fira lite lilljulafton. När hon kom hem till oss fikade vi glögg, lussebullar och pepparkakor. Till middag bjöds det sedan på en laxpaté till förrätt, revbensspjäll till huvudrätt och fruktsallad med julkryddor till efterrätt. Vi bytte julklappar med farmor. Jag och pappa körde sedan hem farmor igen. När vi kommit hem igen så spelade mamma, pappa, brorsan och jag lite kort innan jag gick och la mig. Det var en jättemysig kväll.
 
Mysigt hemma hos mamma och pappa.
 
 
morse gosade jag massor med Selma för jag skulle lämna henne hos mamma och pappa (så slipper hon åka så mycket fram och tillbaka). Jag gick sedan hemifrån dem vid halv tio och åkte in mot Stockholm City. Väl framme vid Centralen gick jag till stadshuset för att möta upp en tjej för en fotografering. Där märkte vi att stadshuset var stängt på grund av Nobelfesten (typiskt!). Vi ändrade planerna och gick till Riddarholmen där vi tog bilderna istället. Det blev jättebra, kanske till och med bättre än om vi hade fotat vid stadshuset. Efter fotograferingen satte jag mig på Waynes coffee på Centralen, köpte en kaffe och läste. Därefter tog jag en promenad vid vattnet innan jag hoppade på mitt tåg tillbaka till Linköping.
 
Två instagram-bilder från idag (@fotografannie).
 
 
Nu är jag hemma igen sen lite mer än en timme tillbaka. Jag tänkte snart göra en kopp te och läsa lite. Det blir en lugn kväll med andra ord. Hoppas att ni också har haft en härlig helg!
 
Vardag: Blandat | |
#1 - - Hanna Karlsson:

VIlken mysig vecka. Jag ser fram mot att se bilderna ni fotade. :-)

Svar: Det var verkligen en mysig vecka! :) Och bilderna finns uppe sen ett tag tillbaka nu (har varit dålig på att svara kommentarer märkte jag) :)
Fotograf Annie Fredriksson

#2 - - Emelie:

Mys med läsning! :) Kram

Svar: Ja, jag älskar att läsa :) kram
Fotograf Annie Fredriksson

#3 - - Erik (Frankrike):

Underbar julatmosfär som jag kände hos mama.
Varma hälsningar
Erik (Frankrike)

Svar: Julatmosfären kan verkligen vara mysig och härlig :)
Fotograf Annie FredrikssonHej!

Tack för att du tar dig tid att kommentera inlägget! :)

Upp