Fotopromenad i Stockholm

På min födelsedag var det soligt och lite snöigt, jag ville bara åka och fota men jag hade inte riktigt planerat in det den dagen och jag kände att jag egentligen inte hade tid att åka någonstans. Men, fotofingrarna kliade och jag tog en snabbis in till Stockholm.
 
Det tar ungefär 40 minuter om man räknar med promenad och pendeltåg in till Stockholm från mina föräldrar. Jag åkte till Slussen, gick en sväng upp till Katarina gångbro (för att fota utsikt), sedan promenerade jag via Gamla stan och Riddarholmen tillbaka till Centralen där jag tog Pendeltåget hem till mina föräldrar igen. Allt som allt tog det väl två timmar, från att jag gick hemifrån till att jag kom tillbaka. Väldigt bra och jag fick många bilder med mig hem på minneskortet. Här är ett gäng av dem i kronologisk ordning.
 
 
 21 februari 2017
Pentax K-3 II & Tamron 17-50/2,8
 
 
Den sträckan är så perfekt när man inte har så mycket tid. Jag gillar dessutom inte att gå ut och fota utan mål, eller jag har svårt för det. Då kan man fundera vad ungefär vill jag fota och sedan bestämma en sträcka, så får man ett mål. Favoriterna i Stockholm är Söder, Gamla stan (fast jag är dålig på att fota i den stadsdelen) och Riddarholmen (Riddarholmskyrkan är så fin!). Min favoritbild från den här dagen är nog den nästsista som jag tog under Centralbron, ljuset var så fint där på pelarna.
 
En liten extragrej bara innan jag slutar inlägget. När jag var vid Katarinahissen så tänkte jag på Per Anders Fogelströms bokserie "Stad" (annonslänk) som är en otroligt fin serie om gamla Stockholm och i en av böckerna så får man vara med vid invigningen av Katarinahissen. Det som är häftigt i böckerna är att man får följa hur Stockholm växer fram mellan 1860-1968. Det är böcker som jag kan rekommendera.
 
Foto: Stockholm | | 15 kommentarer |

Det blå mellan himmel och hav

INLÄGGET INNEHÅLLER ANNONSLÄNKAR
 
Det jag först fastnade för med den här boken var titeln, "Det blå mellan himmel och hav", det lät så vackert. Jag tänkte att den boken måste ha ett fint språk, det hade den.
 
Boken handlar om familjen Baraka som bor i Palestina. Hur familjen påverkas av kriget som bryter ut. Deras vandring mor Gaza, hur familjen splittras och hur starka familjebanden är. Kärleken mellan personer och till platser. Det handlar även om tron på något övernaturligt och på att det finns en mening i allt. Man får följa familjens resa och hur olika personer gör olika val och hamnar på olika platser.
 
I bokens nutid åker amerikanskan Nur tillbaka till Palestina, till den plats hennes farfar en gång kom ifrån. Där möter hon en traumatiserad pojke, han har fått locked-in-syndrome efter ett bombanfall och numera kommunicerar han enbart med hjälp av blinkningar. Hans familj låter Nur bli en del av familjen.
 
 
Boken är skriven av Susan Abulhawa som också har skrivit "Morgon i Jenin" (som jag håller på att läsa just nu). Hennes böcker utspelar sig i i Palestina och belyser konflikten mellan Israel och Palestina. Inte på något faktamässigt sätt, det är romaner, men handlar om (fiktiva) människor som hamnar i konflikten. Det finns väldigt fina släktband och relationer. Böckerna är poetiskt skrivna på något sätt. Man kan tänka sig att det faktiskt är så för många människor som bor där på riktigt.
 
Det jag också gillar är att författaren använder vissa ararbiska ord och uttryck i boken, som finns översatta i en ordlista i slutet av boken. Det blir mer verkligt och man får lära sig lite om språket också.
 
Det finns även ett släktträd i början av båda böckerna så man enkelt kan ha lite koll på personerna.
 
Hur du läst någon bok av Susan Abulhawa? Vad tyckte du?
 
 
Boktips | | 8 kommentarer |

En sneak peek

Nu har jag gått igenom och gjort första rensningen på bilderna som jag fotade i söndags på hundarna. Jag trodde jag skulle behöva slänga mycket mer bilder än vad jag gjorde, för hundarna rör på sig, det blir inte alltid bra bilder. Men, av 421 bilder så slängde jag bara 94 stycken. Det blev väldigt många fina bilder och jag är så nöjd!
 
Lade upp den här bilden på min Facebook-sida igår och jag kan inte låta bli att lägga upp den här också. Det kommer självklart fler bilder på de här tre lurviga monstrena, både gruppbilder och enskilda.
 
Pentax K-3 II & Pentax 55/1,4
 
Imorgon har jag ett nytt fotojobb inbokat, då ska jag fota ett par som firar 10 år tillsammans. Det ska bli roligt, det är så fint att föreviga kärlek på bild. 
 
Firman: Uppdrag, Foto: Djur | | 15 kommentarer |
Upp