Fotopromenad i Stockholm

På min födelsedag var det soligt och lite snöigt, jag ville bara åka och fota men jag hade inte riktigt planerat in det den dagen och jag kände att jag egentligen inte hade tid att åka någonstans. Men, fotofingrarna kliade och jag tog en snabbis in till Stockholm.
 
Det tar ungefär 40 minuter om man räknar med promenad och pendeltåg in till Stockholm från mina föräldrar. Jag åkte till Slussen, gick en sväng upp till Katarina gångbro (för att fota utsikt), sedan promenerade jag via Gamla stan och Riddarholmen tillbaka till Centralen där jag tog Pendeltåget hem till mina föräldrar igen. Allt som allt tog det väl två timmar, från att jag gick hemifrån till att jag kom tillbaka. Väldigt bra och jag fick många bilder med mig hem på minneskortet. Här är ett gäng av dem i kronologisk ordning.
 
 
 21 februari 2017
Pentax K-3 II & Tamron 17-50/2,8
 
 
Den sträckan är så perfekt när man inte har så mycket tid. Jag gillar dessutom inte att gå ut och fota utan mål, eller jag har svårt för det. Då kan man fundera vad ungefär vill jag fota och sedan bestämma en sträcka, så får man ett mål. Favoriterna i Stockholm är Söder, Gamla stan (fast jag är dålig på att fota i den stadsdelen) och Riddarholmen (Riddarholmskyrkan är så fin!). Min favoritbild från den här dagen är nog den nästsista som jag tog under Centralbron, ljuset var så fint där på pelarna.
 
En liten extragrej bara innan jag slutar inlägget. När jag var vid Katarinahissen så tänkte jag på Per Anders Fogelströms bokserie "Stad" (annonslänk) som är en otroligt fin serie om gamla Stockholm och i en av böckerna så får man vara med vid invigningen av Katarinahissen. Det som är häftigt i böckerna är att man får följa hur Stockholm växer fram mellan 1860-1968. Det är böcker som jag kan rekommendera.
 
Foto: Stockholm | | 15 kommentarer |
Upp