Det blå mellan himmel och hav

INLÄGGET INNEHÅLLER ANNONSLÄNKAR
 
Det jag först fastnade för med den här boken var titeln, "Det blå mellan himmel och hav", det lät så vackert. Jag tänkte att den boken måste ha ett fint språk, det hade den.
 
Boken handlar om familjen Baraka som bor i Palestina. Hur familjen påverkas av kriget som bryter ut. Deras vandring mor Gaza, hur familjen splittras och hur starka familjebanden är. Kärleken mellan personer och till platser. Det handlar även om tron på något övernaturligt och på att det finns en mening i allt. Man får följa familjens resa och hur olika personer gör olika val och hamnar på olika platser.
 
I bokens nutid åker amerikanskan Nur tillbaka till Palestina, till den plats hennes farfar en gång kom ifrån. Där möter hon en traumatiserad pojke, han har fått locked-in-syndrome efter ett bombanfall och numera kommunicerar han enbart med hjälp av blinkningar. Hans familj låter Nur bli en del av familjen.
 
 
Boken är skriven av Susan Abulhawa som också har skrivit "Morgon i Jenin" (som jag håller på att läsa just nu). Hennes böcker utspelar sig i i Palestina och belyser konflikten mellan Israel och Palestina. Inte på något faktamässigt sätt, det är romaner, men handlar om (fiktiva) människor som hamnar i konflikten. Det finns väldigt fina släktband och relationer. Böckerna är poetiskt skrivna på något sätt. Man kan tänka sig att det faktiskt är så för många människor som bor där på riktigt.
 
Det jag också gillar är att författaren använder vissa ararbiska ord och uttryck i boken, som finns översatta i en ordlista i slutet av boken. Det blir mer verkligt och man får lära sig lite om språket också.
 
Det finns även ett släktträd i början av båda böckerna så man enkelt kan ha lite koll på personerna.
 
Hur du läst någon bok av Susan Abulhawa? Vad tyckte du?
 
 
Boktips | |
#1 - - MALIN:

Hoppas att du har haft en fin lördag hittills! Kram

Svar: Tack så jättemycket! Lördagen var finfin och bestod av fotojobb på förmiddagen :D Hoppas att du också hade en fin helg och en bra start på veckan :D
Fotograf Annie Fredriksson

#2 - - Gittan:

Jag har inte läst nån bok av den författaren, men intressant låter det. Jag läser en del böcker i perioder brukar det bli. Får jag tag i nån bra kan man knappast lägga den ifrån sig. Ha en skön kväll.

Svar: Den var verkligen intressant! Det får mig att tänka på hur många oskyldiga som drabbas. Det sjuka är hur vissa människor som blivit drabbade kan utsätta andra för samma tortyr. Men det fina är att det finns väldigt många fler som håller hoppet och tron uppe och ändå är fina och goda människor! Ha en fin kväll du också!
Fotograf Annie Fredriksson

#3 - - Ida:

Åh vad fin bild :)

Svar: Tack så jättemycket :D
Fotograf Annie Fredriksson

#4 - - Chanapha:

Har aldrig hört talas om boken förut men vad spännande det låter :)

Svar: Den kanske inte är jättespännande men den är väldigt fin och går i ett långsamt vackert tempo :)
Fotograf Annie Fredriksson

#5 - - Netti Starby:

Låter som en bra bok och vilken vacker bild! <3 Kramis

Svar: Det var verkligen en bra bok! Tack så jättemycket, kul att du gillade bilden :) Kram
Fotograf Annie Fredriksson

#6 - - trisiaa:

låter som en bra bok! Aldrig läst dock :)

Svar: Det är en bra bok, läs om du känner att det är något för dig :) Jag hade hört mycket om "Morgon i Jenin" först, den har fått jättemycket bra kritik, men läste den här först i alla fall och båda är väldigt bra tycker jag.
Fotograf Annie Fredriksson

#7 - - Freja Lindsjö:

Har inte läst något av den författaren men verkar bra :)

Svar: Den är bra, tycker hon skriver väldigt fint! :D
Fotograf Annie Fredriksson

#8 - - Pauline Hurtig:

så härlig bild! älskar att läsa :)

Svar: Tusen tack Pauline! Ja, det är verkligen härligt att läsa, det är lite som att resa in i andra världar :)
Fotograf Annie FredrikssonHej!

Tack för att du tar dig tid att kommentera inlägget! :)

Upp