Fotopromenad i Stockholm

På min födelsedag var det soligt och lite snöigt, jag ville bara åka och fota men jag hade inte riktigt planerat in det den dagen och jag kände att jag egentligen inte hade tid att åka någonstans. Men, fotofingrarna kliade och jag tog en snabbis in till Stockholm.
 
Det tar ungefär 40 minuter om man räknar med promenad och pendeltåg in till Stockholm från mina föräldrar. Jag åkte till Slussen, gick en sväng upp till Katarina gångbro (för att fota utsikt), sedan promenerade jag via Gamla stan och Riddarholmen tillbaka till Centralen där jag tog Pendeltåget hem till mina föräldrar igen. Allt som allt tog det väl två timmar, från att jag gick hemifrån till att jag kom tillbaka. Väldigt bra och jag fick många bilder med mig hem på minneskortet. Här är ett gäng av dem i kronologisk ordning.
 
 
 21 februari 2017
Pentax K-3 II & Tamron 17-50/2,8
 
 
Den sträckan är så perfekt när man inte har så mycket tid. Jag gillar dessutom inte att gå ut och fota utan mål, eller jag har svårt för det. Då kan man fundera vad ungefär vill jag fota och sedan bestämma en sträcka, så får man ett mål. Favoriterna i Stockholm är Söder, Gamla stan (fast jag är dålig på att fota i den stadsdelen) och Riddarholmen (Riddarholmskyrkan är så fin!). Min favoritbild från den här dagen är nog den nästsista som jag tog under Centralbron, ljuset var så fint där på pelarna.
 
En liten extragrej bara innan jag slutar inlägget. När jag var vid Katarinahissen så tänkte jag på Per Anders Fogelströms bokserie "Stad" (annonslänk) som är en otroligt fin serie om gamla Stockholm och i en av böckerna så får man vara med vid invigningen av Katarinahissen. Det som är häftigt i böckerna är att man får följa hur Stockholm växer fram mellan 1860-1968. Det är böcker som jag kan rekommendera.
 
Foto: Stockholm | |
#1 - - Iza Palm:

Såg ut som en riktigt fin dag ju! Härligt med sådana födelsedagar. Vi får se när man är i Stockholm igen... Förmodligen bara på centralen för att åka vidare...! Men någon gång ska jag fotografera i Gamla Stan igen, min favoritdel i Stockholm!

Svar: Det var en finfin dag! :D Du får passa på att åka och turista i Stockholm när jag är där så kan vi fota tillsammans :P Jag gillar också Gamla stan men jag är så dålig på att fota där, tycker det är tråkigt med de moderna skyltarna och när det är massa folk ;)
Fotograf Annie Fredriksson

#2 - - Denise:

Så härliga vyer! :D

Svar: Stockholm har verkligen sina ställen där det är så fint! :D
Fotograf Annie Fredriksson

#3 - - Ludwig Sörmlind:

Vilka härliga bilder! Bilden av pelarna fascinerade mig och det blev min favoritbild tätt följd av bilden av stadshuset med metallöglan på kajen.

Snyggt!

Svar: Tack så jättemycket! Ja, den bilden med pelarna blev så bra, ljuset var sjukt häftigt, den är jag riktigt nöjd med. Kul att du också gillar den! :D Gillar också att hitta detaljer i förgrunden när man fotar vyer sådär och då blev öglan bra :) TACK!
Fotograf Annie Fredriksson

#4 - - tess:

Kul att man kan få Stockholm så vackert även denna mindre roliga årstid! :)

Svar: Ja, det är verkligen fint i Stockholm året runt tycker jag! Ännu finare hade det väl varit om man slapp slasket som blir om det inte är så kallt på vintern :P
Fotograf Annie Fredriksson

#5 - - Vicki:

Tack för omtanken!!

Det är så fint i Gamla stan! Det är ett favorit ställe i Stockholm.
Bor dina föräldrar en bit utanför?

Ha en trevlig tisdag,Vicki

Svar: Ja, det är bra fint i Gamla stan, jag måste bli bättre på att fota när jag passerar där :P Precis, mina föräldrar bor i Sollentuna utanför Stockholm :) Hoppas du också har haft en trevlig tisdag :)
Fotograf Annie Fredriksson

#6 - - Kattis:

Ja ibland bara måste man ut och fota, härliga bilder från vår vackra huvudstad!:D

Svar: Ja, det är så kul att fota när man känner sig så inspirerad :P :D Tack så jättemycket, kul att du gillar bilderna :D
Fotograf Annie Fredriksson

#7 - - Amanda Jona [SPONTAN]:

Så vackra bilder på en så fantastiskt vacker stad! ;) Tycker de kan bli klara med arbetet vid Slussen snart då det sabbar utsikten från Katarinahissen något brutalt, haha ;)

Svar: Tack så jättemycket Amanda! Det är verkligen en underbar stad! :DHaha, jag håller med, tycker det är så tråkigt med alla byggjobb som görs, men man kanske ska ta närbilder och föreviga stöket ;) Hoppas det blir fint när det är klart! :)
Fotograf Annie Fredriksson

#8 - - Ida:

Gud vad fina bilder, vad duktig du är!!

Svar: Tusen tack Ida! Vad glad jag blir över att du gillar mina bilder!! :D
Fotograf Annie Fredriksson

#9 - - Heléna:

Jättefina bilder och verkligen ett härligt promenadstråk :D Kram <3

Svar: Tusen tack Heléna! :D Ja, det är ett perfekt promenadstråk :D Kram
Fotograf Annie Fredriksson

#10 - - Bella:

Fina bilder!

Svar: Tusen tack Bella! :D
Fotograf Annie Fredriksson

#11 - - Jessica Högberg:

Riktigt härliga bilder. Tack för boktips, dom ska jag läsa!

Svar: Tack så jättemycket Jessica! Kul att du gillade boktipsen också :D
Fotograf Annie Fredriksson

#12 - - Johanna Utterberg:

Vilka fina bilder! :)

Svar: Tusen tack Johanna! :D
Fotograf Annie Fredriksson

#13 - - Tuva Björnwall:

Såå härliga bilder!!

Svar: Tack så jättemycket Tuva! Roligt att du gillar bilderna :D
Fotograf Annie Fredriksson

#14 - - JUNITJEJ:

Jättefina bilder!

Svar: Tack så jättemycket!! :D
Fotograf Annie Fredriksson

#15 - - Peter:

Jättefina bilder :-)

Svar: Tusen tack Peter! :D
Fotograf Annie FredrikssonHej!

Tack för att du tar dig tid att kommentera inlägget! :)

Upp