Första dagen på år 2017

Första dagen det här året vaknade jag upp på min skärgårdsö. Solen sken och det var nästan vårväder ute (lite synd då det borde ha varit en strålande vinterdag). Jag gick ut i solen och tog en liten promenad ner mot vattnet. Det såg lite konstigt ut för det blänkte mellan träden på ställen det inte brukar blänka, vattnet hade blivit väldigt högt under natten. Efter en tur ner till brännhögen (se bilden, det är dit vi hade släpat alla grangrenar) traskade jag vidare mot spången som vi brukar gå på om vi ska ner till byn. Den låg och flöt på vattnet, jag gick ut på den en bit och den sjönk. Det är verkligen häftigt vilka krafter naturen har och att vattennivån kan skilja så mycket. Jag tog några bilder innan jag gick tillbaka till stugan för att äta frukost.
 
Efter frukost tog mamma och jag en promenad tillsammans ner till vattnet och jag fotade lite mer.
 
Vid ettiden gick vi till båten, då tog vi en omväg högre upp i dalen då vi skulle få väldigt blöta fötter om vi gick över spången. Vi kom tidigt fram vid bryggan. Jag fotade lite i väntan på båten och sen satt vi i solen och pratade. Båten kom och mamma, brorsan och jag åkte mot fastlandet. Pappa stannade dock kvar på ön i några dagar med Selma, så de fick njuta lite mer av friheten. När vi kom fram till fastlandet tog vi min bil och jag körde hem till mina föräldrars hus.
 
1 januari 2017
 
Foto: Skärgård, Skärgårdsliv | | 7 kommentarer |

Mor och dotter

När jag var i Stockholm i början av januari träffade jag min fina vän Nadja och hennes dotter Chanelle. Vi tog en promenad till en sjö, fotade lite innan vi gick hem till dem för att fika. Här är två bilder som jag tog på mor och dotter. Tycker verkligen om de här bilderna, jag gillar känslan.
 
2 januari 2017
Pentax K-3 II & Pentax 55/1,4
 
Foto: Människor | | 10 kommentarer |

Sista dagen på år 2016

Sista dagen på året 2016 spenderades i skärgården, precis där året började. På den plats jag känner mig som mest hemma. Det var en lugn dag. Var ute med Selma, ibland vill hon busa ute, då ska jag gå före och sen springer hon om mig med världens fart och lyckoskutt sedan väntar hon ikapp mig så jag ska klappa henne. Vi hängde lite vid vattnet sen och jag fotade henne lite. Satte mig sedan och läste utomhus.
 
Lite senare på dagen bar jag upp stockar från brännhögen till vedbacken, där pappa kapade upp stockarna med motorsågen och mamma körde vedklyven och det blev massor av ny ved. Väldigt bra teamwork och så skönt att jobba med kroppen.
 
 
På kvällen lagades det nyårsmat. Brorsan gjorde bruschetta till förrätt. Pappa grillade oxfilé och brorsan gjorde potatisrullader till huvudrätt. Mamma gjorde marrängtårta med blåbärs- och körsbärskompott till efterrätt. Så otroligt gott. Vi spelade lite spel efter middagen. Gick ut och skålade vid tolvslaget. Såg fyrverkerier blinka bakom träden och lekte med tomtebloss.
 
31 december 2016
 
Skärgårdsliv, Vardag: Blandat | | 11 kommentarer |
Upp