När jag åkte till skärgården

När jag åkte till skärgården senast så tog jag båten hela vägen från Strömkajen. Det tar ungefär tre timmar (lite beroende på vilken båt det är) men det är så mysigt. Gå ut på däck ibland och kika på öarna som båten passerar. Sitta och läsa en bra bok. Beställa pannkakor och kaffe i cafeterian. Ja, det är bra mysigt att åka båten från Stockholm och jag vill göra det någon gång om året.
 
När jag kom fram till ön vid halv tre så gick jag över ön till vår stuga. Där hittade jag Selma och gosade med henne. Hon var nöjd med att jag kommit ut igen. Vi tog en promenad ihop tills hon tröttnade och hittade något annat spännande att spana på.
 
Det klarnade upp mer på kvällen och det blev ett fantastiskt fint ljus. Jag satte mig på klipporna och läste (och fotade). Fiskarna plaskade i viken men förutom det så var det alldeles tyst och stilla.
 
Hejdå Stockholm!
 
 
Vi passerade Vaxholm efter ungefär en timme.
 
 
Jag köpte pannkakor och kaffe till lunchfika.
 
 
Efter ytterligare en timme passerade vi Sollenkroka, därifrån vi brukar åka, sista bryggan på fastlandet på den här turen.
 
 
Hittade världens sötasta lilla katt.
 
 
Kvällsljus vid vattenytan.
 
 
När solen lyser på mörka moln så blir det så vackert ljus.
 
 
Stilla skärgårdskväll.
4 juli 2017
 
Foto: Skärgård, Skärgårdsliv | | 4 kommentarer |

Bröllop och kattungar

Tjugo i tio på fredagsmorgonen tog vi vår båt till fastlandet. Där mötte vi min lillebror som tog med båten ut till ön igen. Pappa och jag hoppade in i bilen och han körde hem till dem. Min bil stod hos mina föräldrar så när vi kom fram till dem bytte jag bil och körde hem till Linköping. Vid tretiden kom jag fram till Linköping. Precis när jag parkerat bilen träffar jag Adine (som har parkeringsplats mitt emot min). Vi byter några ord innan jag går hem. Hemma i min lägenhet hittar jag Mari på min balkong. Vi pratar ett tag innan hon går hem. Resten av dagen för jag över bilder till datorn och börjar redigera bröllopet jag fotade i slutet av juni.
 
Här fotograferade jag namngivninsceremoni och överraskningsvigsel igår.
 
På lördagsförmiddagen fortsatte jag med bildredigeringen. Vid halv ett tog jag bilen och körde mot Rimforsa. Jag skulle nämligen fota en namngivningsceremoni och en överraskningsvigsel där. Det gick jättebra och vi fick många fina bilder på minneskorten. Vid fem kom jag därifrån och då åkte jag direkt hem till min mosters familj. Där träffade jag min yngsta kusin, min moster, hennes man och hans syster och systerns två barn. Det bjöds på god middag.  Jordgubbar och glass till efterrätt. Det blev också massor av lek och bus med ungarna och trevligt prat med de vuxna. Jag fick även se deras tio dagar gamla kattungar, så söta, vill ni se bilder på dem?
 
Busungar.
 
Idag sitter jag vid datorn mer eller mindre hela dagen. Lyssnar på sommarprat, P3 Dokumentär och musik (lite varvat) och redigerar bilder. Jag har hunnit klart bilderna från mitt junibröllop och ska försöka hinna med bilderna från en familjefotografering också. Kanske i bästa fall lite skärgårdsbilder också.
 
 
Vardag: Blandat | | 2 kommentarer |

Båtutflykter och helikopterturer

Dagarna på min skärgårdsö flyter på i behaglig takt. Frukost äter jag utomhus som alltid när jag är här, men jag borde kanske gå upp tidigare för att fånga tidiga mornar på bild. Dagtid så läser och fotar jag mest. Jag har sågat ner en liten tall och burit stockar till vedbacken. Lite lagom sådär.
 
Eftersom jag bara har min bärbara dator här (och inte öppnar/redigerar bilder på den) så har jag inga egna bilder att dela med mig av nu (finns dock en del mobilbilder på min instagram). Däremot har jag fått lite roliga bilder på mig som mamma har tagit. Så de får komplettera texten i det här inlägget.
 
Foto: Eva Fredriksson Eklund
 
I fredags när vi tog båten till affären så släppte pappa av mig på en ö på vägen hem. Där fick jag skutta runt på höga klippor och fota lite innan han hämtade mig igen. Efter att ha klättrat runt på de klipporna fick jag träningsvärk i låren. På kvällen åkte jag och hämtade mamma vid Waxholmsbåten.  På lördagen bestämde vi oss för att vi skulle bege oss ut på en båtutflykt och fika någonstans. Vi hittade en mysig ö som vi kunde lägga till på utan dragg. Jag älskar verkligen att göra små båtutflykter.
 
Foto: Eva Fredriksson Eklund
 
Igår regnade det hela förmiddagen och det gjorde oss lite oroliga. Anledningen till den oron var att vi skulle flyga helikopter på eftermiddagen. Det slutade att regna lagom till helikopterturen. Jag flög två gånger och fick sitta fram båda gångerna för att försöka få till bra bilder. Så roligt och häftigt. Vi har verkligen en helt underbart vacker skärgård oavsett väder.
 
Foto: Eva Fredriksson Eklund
 
Och om det regnar så kan det ju vara ganska mysigt att ligga inne på soffan och läsa också.
 
Foto: Eva Fredriksson Eklund
 
 
 
 
Vardag: Blandat | | 6 kommentarer |
Upp