Helikoptertur i skärgården

Att flyga helikopter är någonting jag har velat göra länge. För någon vecka sedan hade jag turen att få flyga helikopter för första gången, i Stockholms skärgård. Det var jättehäftigt trots gråväder. Jag flög faktiskt inte bara en gång utan två gånger och jag fick sitta fram båda gångerna för att fota. Det läskiga var ju att prestera fotomässigt i helikoptern. Helikoptern rör sig ju och att hitta schyssta kompositioner i rörelse och på en höjd jag inte alls är van vid var en utmaning. Men det gick faktiskt bra och jag fick flera bilder jag blev nöjd med. Jag har också fått jättemycket kommentarer från folk jag mött som gillat bilderna vilket är jättekul (jag la upp ett gäng på min sida skärgårdsfotografier.se för några dagar sedan). Här är några av bilderna (fler bilder kan du hitta här).
 
11 juli 2017
Pentax K-3 II & Tamron 1750/2,8
Foto: Skärgård | |
#1 - - Simon G:

Vad coolt! Jag har också alltid velat åka/fota från en helikopter, bilderna blev väldigt fina! Det är ju lite ovanligt perspektiv :)

Svar: Det var jättehäftigt! :D Jag har också velat flyga helikopter länge och så fick jag premiäråka i skärgården som jag älskar!! :D Tack så jättemycket och ja, det perspektivet är man inte van vid (jag som brukar typ köra grodperspektiv) ;) :D
Fotograf Annie Fredriksson

#2 - - Amanda Jona [FOTOGRAF]:

Alltså är verkligen SÅ avundsjuk! Riktigt läckra bilder tycker jag ändå att du fick till! :D

Svar: Jag förstår att du är avundsjuk, det var verkligen en häftig upplevelse! :D Tack så jättemycket, blev rätt nöjd med bilderna men jag hade lite prestationsångest när jag skulle fota (det brukar jag typ aldrig ha) :P
Fotograf Annie Fredriksson

#3 - - ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★:

Vilken häftigt upplevelse :D

Svar: Ja, det var så fantastiskt!! :D
Fotograf Annie Fredriksson

#4 - - Iza Palm:

Så himla coolt ! Läckra bilder också ! <3

Svar: Det var superhäftigt!! :D Tack så jättemycket Iza! :D
Fotograf Annie Fredriksson

#5 - - Åke:

Oj så läckert :) Man förstår inte hur vackert det är försens man ser sådana här vackra bilder :)

Svar: Det var verkligen en fantastisk upplevelse! :D Tack så jättemycket! :D
Fotograf Annie Fredriksson

#6 - - Ida:

Fina bilder :) Och älskar att åka helikopter. Men det måste vara något helt annat att åk i skärgården, jag brukar bara åka kopter i fjälls när jag ska till/från stugan och kalvmärkningar :)

Svar: Tusen tak! :D Det var första gången jag åkte nu i somras, så kul! :D Det måste vara häftigt att åka helikopter i fjällen också! :D
Fotograf Annie Fredriksson

#7 - - Peter:

Häftig upplevelse kan jag tro och vilka fina bilder du tog.

Svar: Det var superhäftigt! Tack så jättemycket! :D
Fotograf Annie Fredriksson

#8 - - Cornelia:

Jättefint! Vilken häftig upplevelse, jag skulle också vilja flyga!

Svar: Tusen tack! :D Ja, det var så häftigt, jag är så glad att min premiärtur med helikopter blev över min favoritplats :D Får du chansen att flyga helikopter, gör det, det är häftigt :)
Fotograf Annie Fredriksson

#9 - - Anna - Fotograf & Rovfågeltränare:

Bilderna blev ju jättebra trots väder! Vad kul att få se Sveriges vackraste platser från ovan, får försöka göra det själv någon gång!

Svar: Ja, jag är riktigt nöjd. Jag var nog mest orolig och hade prestationsångest innan :P Det var verkligen häftigt att se mitt paradis från ovan! :D Gör det om du får chansen :)
Fotograf Annie FredrikssonHej!

Tack för att du tar dig tid att kommentera inlägget! :)

Upp