7 pockettips inför sommarens läsning

INLÄGGET INNEHÅLLER REKLAMLÄNKAR
 
Nu knackar sommaren på och semstern närmar sig. Det innebär mycket läsning (för mig i alla fall). Därför tänkte jag tipsa om sju pocketböcker som jag nyligen har läst och som jag tycker är jättebra. Först fyra romaner och sedan tre spänningsromaner.
 
Kommentera gärna inlägget med vad du tycker om tipsen, om du redan har läst någon av böckerna eller om du har något annat boktips inför sommaren.
 
 
Mrs Sinclairs resväska är en mysig bok som utspelar sig både i nutid och dåtid. Roberta bor i Oxford och jobbar i en bokhandel. En dag hittar hon ett brev som var till hennes 109-åriga farmor från hennes döda farfar. Det är saker som inte stämmer med brevet och Roberta börjar forska lite i det förflutna. Samtidigt får vi läsare följa farmorns förflutna. En mysig och spännande bok och ganska lättsam.
 
Jag är här är lite klyschig men ändå fin. Elsa ligger i koma på sjukhus. På samma sjukhus ligger Thibaults bror efter att ha kört rattonykter och kört ihjäl två tonåringar. Thibault vill egentligen inte hälsa på sin bror efter det han gjort, men deras mamma vill dit och Thibault kör henne dit och väntar på henne utanför. En dag råkar han dock gå fel och hamnar hos Elsa. Han börjar prata med henne och ventilera sina känslor. Det han inte vet är att hon hör. Den är som sagt lite klyschig men också väldigt mysig och fin.
 
Fyren mellan haven är en väldigt mysig bok. Jag gillar att miljön boken utspelar sig i, en liten ö utanför Australiens kust på 1920-talet. På den lilla ön finns en fyr, en fyr som måste skötas om. Fyrvaktaren Tom flyttar ut till den isolerade ön, trots isoleringen så gifter han sig och hans fru flyttar också med ut till ön. De lever ett bra liv men sörjer över att de inte lyckas få barn. Helt plötsligt dyker en möjlighet upp men det som känns rätt är också fel. Man dras verkligen in i historian och ser miljöerna framför sig. Jag gillar verkligen den boken.
 
Toner i natten är skriven av Jojo Moyes, och jag har läst alla hennes böcker som kommit ut på svenska. Jag älskar hennes böcker och den här är inget undantag. Isabel är en hyllad violinist och har två barn. Hennes man har precis omkommit i en bilolycka. Det är svårt att få ihop det ekonomiska men då visar det sig att Isabel ärver ett hus på landet. Grannen Matt blir besviken, han hade hoppats på att få huset. Han erbjuder sig att hjälpa Isabel med att renovera huset. Det är mycket känslor och fina beskrivningar, jag gillar den här boken av Jojo Moyes också.
 
 
Kvinnan på tåget är en psykologisk thriller. Jag tyckte inte att den var så läskig först, men den tar sig och kryper sig in under skinnet på en. Rachel åker samma tåg varje dag, ett tåg som passerar flera hus. Hon brukar dagdrömma om människorna hon ser, speciellt om ett par som hon anser vara det lyckligaste paret. En dag ser hon något som kommer att ändra hennes framtid. Så skickligt skriven bok, det känns som om alla detaljer är genomtänkta. Boken är jättebra.
 
Jag lät dig gå är en sån där bok som inte är bra för sömnen då den är svår att lägga ifrån sig. Den har flera röster men det blir inte rörigt. En liten pojke blir påkörd och dör. Föraren till bilen smiter. Polisen arbetar utan några direkta ledtrådar. Bitvis är boken supermysig och bitvis är den otroligt spännande. Jag gillar att boken överraskar och ändrar lite karaktär (delvis efter bokens olika röster). Det är en av de bästa spänningsromaner som jag har läst.
 
Sekten på Dimön hade jag spanat på ett tag men tyckt att den kändes för tjock och jag var inte alls sugen på att börja läsa en serie. Men till slut kunde jag inte låta bli att testa och oj vad bra den var. Det var också en bok jag sträckläste, det gick väldigt fort att läsa ut den. Sofia åker till en ö utanför Bohusläns kust för att besöka ViaTerra, en new age-rörelse som Franz Oswald utvecklat. Den här läran ska återställa själslig frid och kroppens naturliga balans. Men ju mer tiden går börjar Sofia inse att hon är indragen i en sekt.
 
 
Boktips | |
#1 - - Heléna:

Tack så mycket för boktipsen! Alltid välkommet :D Ska börja med Emelie Schepp boken jag fyndade förut först, men sedan kan jag tänka mig att läsa samtliga av de böckerna som du tipsar om! Ha en riktigt fin fortsättning på helgen fina Annie :D Kram <3

Svar: Varsågod, kul att du gillade tipsen! :D Vad kul att du kan tänka dig att läsa alla böckerna jag tipsade om, hoppas du gillar dem lika mycket som jag i så fall :P :D Hoppas att du också har haft en underbar helg! Kram
Fotograf Annie Fredriksson

#2 - - Lena:

Kvinnan på tåget gillade jag otroligt mycket, den var ju så spännande!

Fyren mellan Haven står och väntar i bokhyllan, nu är det bara semestern som behövs!

Kul inlägg! :D

Svar: Vad kul att du gillade "Kvinnan på tåget"! På baksidan av "Jag lät dig gå" står det att den liknar den boken och det finns vissa likheter. Så läs den också om du gillade "Kvinnan på tåget".Åh, då har du en fin semesterläsning att se fram emot med "Fyren mellan haven" :)
Tack, vad kul att du gillade inlägget :D Tänkte lägga upp ett inlägg med några av böckerna jag köpt inför sommaren också :P
Fotograf Annie Fredriksson

#3 - - Amanda:

Så kul med tips, är ju så himla dålig på att läsa så tips behövs :)

Svar: Tack vad kul att du gillar tipsen! :D
Fotograf Annie Fredriksson

#4 - - Jasmine:

Tack så mycket för dina boktips! Jag ser fram emot en sommar med mycket skönlitteratur. :)
Jojo Moyers gillar jag, läser just nu hennes bok "Etthundra mil".
Kram

Svar: Vad roligt att du gillade boktipsen! Det är verkligen härligt att läsa en massa böcker om somrarna :D "Etthundra mil" är också bra tycker jag. Men min favorit av Jojo Moyes är nog "Sista brevet från din älskade" :) Kram
Fotograf Annie Fredriksson

#5 - - Amanda Jona [FOTOGRAF]:

Åh, tusen tack för tipsen!

Svar: Det var så lite :) Kul att du gillade tipsen :D
Fotograf Annie FredrikssonHej!

Tack för att du tar dig tid att kommentera inlägget! :)

Upp