Midsommardagsfirande

I vår familj har vi som tradition att fira midsommar på midsommardagen. Det har vi gjort så länge jag minns. När jag var liten var det farmor och farfar som bjöd in släkten (pappas syskon, respektive och barn). När farmor och farfar blev äldre så tog mina föräldrar och pappas syskon traditionen vidare. Nu är vi ibland i min ingifta fasters hus och ibland i vårt hus (släkten har tre hus på tre tomter bredvid varandra).
 
Det här året var vi i vårt hus. Mamma och pappa har bytt fönster, satt panel och tapetserat på verandan så det blev en fin invigning där med midsommardagsfirandet. Min faster och hennes man gjorde sangria till fördrink. Min ingifta faster hade gjort gazpacho till förrätt. Pappa grillade kött och grönsaker till huvudrätt och jag gjorde potatis med parmesan och majo till det (recept från Ica Buffé, så gott!). Till efterätt hade mamma gjort jordgubbstårta med lemoncurdfyllning. Runt middagsbordet blev vi tio vuxna och en halvmånadersbebis. Så mysigt och trevligt.
 
Efter middagen satt vi och pratade. Lite senare på kvällen tog jag och brorsan en promenad ut på uddarna för att rasta hunden och kameran. Det blev dock mest bilder på Irja, men vad gör det för hon är så otroligt vacker.
 
 
Foto: Skärgård, Skärgårdsliv, Vardag: Blandat | |
#1 - - Iza Palm:

Gud vad härligt ändå! Usch vad jag längtar till hundliv.. Haha. Planera, rutiner och att få träna en hund!!

Svar: Det var jättehärligt! Jag vill också ha hund, men skulle nog inte vilja ha det just nu, det hade inte fungerat tidsmässigt, det är tillräckligt svårt med katt ibland ;)
Fotograf Annie Fredriksson

#2 - - eva lina :

vilken söt hund!! <3

Svar: Ja, hon är så vacker och supergosig :D Är så lyxigt att få låna henne lite. :D
Fotograf Annie Fredriksson

#3 - - Erik:

Hej Annie

Bilder av midsommardagens är mycket vacker. Jag vet att Midsommar är mycket viktig i Sverige. Dargarna är lang.
Jag känner tva platser i Paris i vilka det finns majstongen vid det tidet: svenska kyrka och svenskt kulturcentrum. Där firas midsommar men det är inte som i Sverige. Ibland gick vi dit.

Varma hälsningar fran Erik

Svar: Hej Erik!Tack så jättemycket! Ja, midsommar är en viktig helg för många. Det är så fint att dagen är så lång då. Vad kul att det finns majstång i Paris också och att du har gått dit ibland :)
Varma hälsningar, Annie
Fotograf Annie Fredriksson

#4 - - Cecilia:

Otroligt vackra bilder! ;)

Svar: Tusen tack, Cecilia! :D
Fotograf Annie FredrikssonHej!

Tack för att du tar dig tid att kommentera inlägget! :)

Upp