Skolgårdsfest, studentfotografering och skärgård

Det var längesedan jag gjorde en vardagsuppdatering här och det har hänt massor.
 
I måndags var det skolgårdsfest på skolan så jag jobbade sent. Föräldrar och barn kom till skolan på kvällen. De hade med sig mat och det blev knytkalas. Det var lite uppträdanden från barnen och det var en väldigt trevlig kväll. Halv nio kom jag hem på kvällen.
 
I tisdags efter lärarjobbet tog jag bilen hem till en familj som anlitat mig som studentfotograf. Jag fotade den blivande studenten. Det blev många fina bilder med Stångån i bakgrunden, med vass i bakgrunden och även lite skog. Det var en riktigt trevlig och rolig kväll.
 
Sneak peek från tisdagens studentfotografering.
 
 
På onsdagskvällen efter jobbet tog jag tåget upp till Stockholm. Jag kom hem till mina föräldrar vid tiotiden. Då gick jag och la mig direkt. För klockan skulle ringa vid sjutiden på torsdagsmorgonen.
 
Vid halvåtta på torsdagsmorgonen gick jag hemifrån mina föräldrar. Åkte ut på Värmdö och hade en spännande och givande möte. Efter mötet åkte jag vidare ut på Värmdö, hoppade av bussen vid Djuröbron och fotade lite där innan jag tog nästa buss mot skärgården där pappa och mamma hämtade upp mig med båten. Så härligt, jag älskar verkligen att åka (köra) båt.
 
Fot(o)grafi från skärgårdsvistelsen i helgen.
 
Helgen tillbringades med föräldrarna på "vår" skärgårdsö. Vi sjösatte en båt och jag fotade lite. Men mest tog jag det bara lugnt med en bok i solen. Det var välbehövligt efter en ganska hektisk period. Mamma och jag åkte in till fastlandet idag. Selma är kvar på ön med pappa och har lite lyxliv i en vecka till. Innan jag åkte ner mot Linköping igen bjöd jag mamma på en fika på Thelins. Jag hade inte fikat där förut men det var ett bra ställe. Väl hemma i Linköping igen hann jag svara på lite mail och ladda över bilderna från minneskorten innan Anna kom hem till mig på lite kvällsfika.
 
Nu ska jag snart gå och läggag mig, för imorgon är det lärarjobb på schemat igen.
 
Vardag: Blandat | | 2 kommentarer |

Skrattmåsen som dök

I en vik vid Stendörrens naturreservat dök en skrattmås och letade efter mat. Den simmade på ytan lugnt och sedan hoppade den upp och dök ner under ytan. Flera gånger fick vi se det skådespelet. Det var en väldigt fin skrattmås som poserade snällt framför kameran, eller så var den bara orädd och hungrig.
 
6 maj 2017
Pentax K-3 II & Tamron 70-200/2,8
 
Foto: Djur | | 2 kommentarer |

Stendörrens naturreservat

Här kommer fler bilder från Stendörrens naturreservat. Jag vill verkligen åka tillbaka dit. Kanske gå ut på andra öar och fota mer. Det var så lättillgängligt när man inte har båt men ändå vill andas lite skärgård. Det tar ungefär 1,5 timma från Linköping att köra dit och ungefär lika lång tid från Stockholm.
 
Pentax K-3 II & Tamron 17-50/2,8
6 maj 2017
 
Foto: Natur, Foto: Platser i Sverige | | 6 kommentarer |
Upp