Herr och fru Bofink

När vi var vid Stendörrens naturreservat så mötte vi herr och fru Bofink. De båda var ganska orädda och jag kom ganska nära när de hoppade omkring på marken. Så fina små fåglar.
 
6 maj 2017
Pentax K-3 II & Tamron 70-200/2,8
 
Foto: Djur | | 4 kommentarer |

Möte med skärgården

I torsdags skulle jag ut till skärgården. Solen sken och det var helt underbart. Strax efter nio landade jag med bussen i Grisslinge för att ha ett möte på Systrarna Delselius. Vi satt ute i solen med utsikt över vattnet. Väldigt bra mötesplats. Mötet pågick i lite över en timme och jag tror det kommer mycket bra utifrån det mötet vilket är superkul. Mer än så skriver jag inte nu.
 
Grisslinge
 
Efter mötet tog jag bussen mot Stavsnäs, men jag hoppade av vid Djuröbron. Det är så fint där, älskar den bron. Att åka över den bron är lite som att åka hem. Jag promenerade över bron, fotade lite under tiden. Den utsikten är bra fin.
 
Djuröbron
 
Sedan tog jag nästa buss mot Överby, men hoppade av vid Djurö skola. Där handlade jag lite på Ica innan jag tog bussen ut till bryggan där mamma och pappa skulle hämta mig. Vid klockan ett kom jag fram till bryggan och det gjorde även mina föräldrar. Så härligt att åka vår egna båt ut mot vår skärgårdsö i solen.
 
Åka båt.
 
Väl framme på ön stängde jag av lite. Tog minisemester. Träffade Selma som åkte ut tidigare under veckan med pappa. Hon hade hittat ett nygammalt favoritställe. Växthuset. Dörren till växthuset är lite trasig, det är ett hål längst ner, och där tar Selma sig in och myser i en av de gamla lådorna farfar odlade i förr.
 
Chill i växthuset
 
 
Jag fotade lite blommor. Det växte en del trots att det är så torrt i marken, det var dock inte lika mycket blommor som det brukar vara den här årstiden. Jag kunde krypa runt på knäna med kameran, så jag var ändå rätt nöjd.
 
 
Det blev även en promenad med Selma längs med vattnet också. Men så mycket mer än så blev det inte den dagen. Förutom mer häng med föräldrarna (och Selma) och läsning av bok.
 
Promenad med Selma.
 
 
Foto: Skärgård, Skärgårdsliv | | 2 kommentarer |

Skolgårdsfest, studentfotografering och skärgård

Det var längesedan jag gjorde en vardagsuppdatering här och det har hänt massor.
 
I måndags var det skolgårdsfest på skolan så jag jobbade sent. Föräldrar och barn kom till skolan på kvällen. De hade med sig mat och det blev knytkalas. Det var lite uppträdanden från barnen och det var en väldigt trevlig kväll. Halv nio kom jag hem på kvällen.
 
I tisdags efter lärarjobbet tog jag bilen hem till en familj som anlitat mig som studentfotograf. Jag fotade den blivande studenten. Det blev många fina bilder med Stångån i bakgrunden, med vass i bakgrunden och även lite skog. Det var en riktigt trevlig och rolig kväll.
 
Sneak peek från tisdagens studentfotografering.
 
 
På onsdagskvällen efter jobbet tog jag tåget upp till Stockholm. Jag kom hem till mina föräldrar vid tiotiden. Då gick jag och la mig direkt. För klockan skulle ringa vid sjutiden på torsdagsmorgonen.
 
Vid halvåtta på torsdagsmorgonen gick jag hemifrån mina föräldrar. Åkte ut på Värmdö och hade en spännande och givande möte. Efter mötet åkte jag vidare ut på Värmdö, hoppade av bussen vid Djuröbron och fotade lite där innan jag tog nästa buss mot skärgården där pappa och mamma hämtade upp mig med båten. Så härligt, jag älskar verkligen att åka (köra) båt.
 
Fot(o)grafi från skärgårdsvistelsen i helgen.
 
Helgen tillbringades med föräldrarna på "vår" skärgårdsö. Vi sjösatte en båt och jag fotade lite. Men mest tog jag det bara lugnt med en bok i solen. Det var välbehövligt efter en ganska hektisk period. Mamma och jag åkte in till fastlandet idag. Selma är kvar på ön med pappa och har lite lyxliv i en vecka till. Innan jag åkte ner mot Linköping igen bjöd jag mamma på en fika på Thelins. Jag hade inte fikat där förut men det var ett bra ställe. Väl hemma i Linköping igen hann jag svara på lite mail och ladda över bilderna från minneskorten innan Anna kom hem till mig på lite kvällsfika.
 
Nu ska jag snart gå och läggag mig, för imorgon är det lärarjobb på schemat igen.
 
Vardag: Blandat | | 3 kommentarer |
Upp