Sjösättning av båt

Fredagen den 14 april 2017
 
 
När jag vaknade i skärgården tog jag frukost i solen utomhus. Jag äter nästan alltid frukost utomhus när jag är på min ö, oavsett väder, perfekt start på dagen. Efter frukosten gjorde jag en kopp te och fortsatte sitta i solen och läste en stund.
 
Mamma och pappa slängde takpapp. Det finns en superbra grej om man har hus i skärgården. Man kan beställa säckar för grovavfall på Seabag, så kan man slänga byggavfall i dem och sen hämtar Seabag sedan upp säcken när den är full. Jag tycker dock att säckarna är fula och förstör mina skärgårdsbilder (när de hamnat på bild) men annars är de toppenbra (och de står ju inte där jämt). På en av bilderna längre ner syns säckarna. När mamma och pappa slängde takpapp gick jag runt lite och fotade. Tänkte hjälpa dem, men de hann klart innan jag fotat klart.
 
 
 
Vi sjösatte lillbåten också och jag rodde den till bryggan. Det är verkligen svårt att lägga till vid brygga med roddbåt, det är lättare med motor för då är det inga åror i vägen. Vi satte nämligen inte på motorn den här dagen för vi skulle ta upp båten igen för bottenmålning. Jag ville bara ha i båten över påsken för att kunna ro tvärs över viken och fota lite. Bilderna som är tagna på mig är tagna av pappa med min systemkamera (och mina inställningar).
 
 
 
På eftermiddagen gick jag ner till viken och kikade lite på sjöfåglarna. Vi hade tre hägrar i viken, ett svanpar, några skäggdoppingpar ett par storskrake och ett par med sothöns. Ser ni hägern på sista bilden?
 
 
Kvällen tillbringades i stugan med föräldrarna och Selma framför Let's Dance.
 
Foto: Skärgård, Skärgårdsliv | |
#1 - - Amanda Jona [FOTOGRAF]:

Det är ju så underbart att sitta utomhus och äta, måste göra det oftare känner jag :)

Svar: Ja, det är bra härligt. Jag tänkte att jag skulle sitta ute på min balkong och äta frukost, men det gör jag sällan, men när jag är i skärgården så måste jag det :P
Fotograf Annie Fredriksson

#2 - - Corina:

Så fina bilder. E också i skärgården nu. Det e ju så fantastiskt så här års . Ha en fin eftermiddag 😊

Svar: Tack så jättemycket Corina! :D Åh, vad härligt! Jag längtar till nästa gång jag kan åka ut till skärgården, det är så härligt där! :D Vilken ö är du på? :)
Fotograf Annie Fredriksson

#3 - - Corina:

Ja man längtar mycket när man e i stan. Det är Möja och Dragedet. Var har du din ö?

Svar: Åh, vad kul. Jag är på Möja några gånger om året (har släkt vid Möja ström) men jag har aldrig varit vid Dragedet. Min familj har hus på Södra Stavsudda så det är där jag hänger mest. :)
Fotograf Annie Fredriksson

#4 - - Corina:

Jaha det låter nice. Har aldrig varit där. Dragedet e riktigt fint. Var förbi möja ström igår. Det e riktigt nice att vandra runt ön. Är ungefär bara 12 km.

Svar: Om du har åkt Waxholmsbåt har du i alla fall åkt förbi :P Ja, det är verkligen mysigt att vandra runt på Möja :)
Fotograf Annie FredrikssonHej!

Tack för att du tar dig tid att kommentera inlägget! :)

Upp