En höstdag med en barnfotografering

För tre veckor sedan hade jag en fotografering med en tjej som jag har fotat flera gånger förut. Bland annat en fotografering bland höstlöven när hon bara var ett år gammal. Nu är den lilla tjejen ganska stor för hon har fyllt fyra år. I år när vi fotade var det en ruggig, grå och kall höstdag, men hon kämpade på tappert och det blev många fina bilder. Här är några av bilderna vi tog den där ruggiga höstdagen på Djurgården i Stockholm.
 
 
Och en bonusbild, här skulle hon vara ett farligt monster. Jag vet dock inte om hon lyckades se så farlig ut, men jag gillar bilden.
Pentax K-3 II & Pentax 55/1,4
29 oktober 2017
 
 
Fler bilder kan jag lägga upp i ett annat inlägg längre fram, för vi fotade även när hon klättrade i träd.
 
Foto: Människor | barnfoto, barnfotograf, foto | | 4 kommentarer |

Höstdag i skärgården

Det var en ganska grå morgon, den 31 oktober, så jag tänkte att jag struntar i kameran och går ut för att hämta ved. Jag släpper också ut Selma. När jag kommer ut så möts jag av total tystnad. En råbock står och tittar på mig en bit bort i skogen. En ekorre mumsar på en kotte. Det var så magiskt och fridfullt. Veden får vänta, jag hämtar kameran. När jag kommer ut igen har såklart både ekorren och råbocken försvunnit men jag tar en runda med kameran i alla fall. I slutet av rundan börjar det snöa, men det fick jag tyvärr inte på bild då det var så smått.
 
När jag kommer tillbaka till stugan gör jag i ordning frukost som jag äter ute (som alltid när jag är på min ö). Jag fick frukostsällskap av en ekorre. Sedan hämtar jag veden som jag hade tänkt göra innan frukost (och fotorundan) innan jag går in i stugan för att läsa.
 
 
Mitt på dagen har det klarnat upp, så jag tar en till vända med kameran. På mysiga skogsstigar och bland krokiga skärgårdstallar och enar.
 
 
Väl hemma på vår tomt igen så letar jag upp Selma som hade legat och sovit i växthuset. Hon vaknar till och kommer fram. Vi sätter oss och njuter i höstsolen ett tag.
 
 
Jag går in en liten stund igen. Selma är kvar ute. Någon timme innan solen går ner så kommer Selma in och jag går ut. Jag ska såklart fota igen. Den här gången tar jag roddbåten och ror till en liten kobbe som ligger utanför vår vik. Där förtöjer jag båten vid en sten och hoppar runt på klipporna och fotar i skymningsljuset.
 
31 oktober 2017
 
 
Kvällen tillbringade jag och Selma i stugan. Hon spinnandes i mitt knä när jag tittade på Once upon a time. En väldigt härlig och bra höstdag i skärgården helt enkelt.
 
Foto: Skärgård, Skärgårdsliv | Skärgård, foto, skärgården | | 3 kommentarer |

En favoritleksak

Selma är inte jättemycket för att busa med leksaker. Hon kan bry sig lite om leksaksmössen om jag kastar dem och då ska hon vara på riktigt bushumör (hon är säkert bortskämd med riktiga möss när vi är på ön). Men hon har en leksak som alltid går hem. Den brukar jag ta fram ibland. En Kong Kickeroo. Hon är inne på sin tredje Kickeroo (de två första har gått sönder). När jag tar fram den slänger hon sig på sidan och sträcker sig efter den och börjar sparka och bita i den. Jag tror delvis det beror på att det är kattmynta i den, men inte bara, för hon är inte lika på andra kattmynta-leksaker. Hur som helst, såhär kan det se ut när hon leker med sin Kickeroo.
 
 Buskatten
 
Selma | katt | | 3 kommentarer |
Upp