En blåsig dag i skärgården

När jag åkte ut till skärgården på höstlovet var det väldigt blåsigt. Några båtturer var inställda då det var så blåsigt. Men min tur gick. Först hoppade jag på en båt i Vaxholm som tog mig till Boda. Framme vid Boda hoppade jag av och vågorna blåste upp på bryggan så jag skyndade mig på nästa båt för att inte bli alldeles för blöt. Nästa båt tog mig till "min" ö. Väl framme på min paradisö började Selma (ja, såklart hon var med!) snurra i reseburen för hon visste var vi var och hon ville ut. Jag gick nästan hela vägen fram till huset innan jag släppte henne och då följde hon nöjt med till huset.
 
Väl framme vid huset så satte jag igång vattnet och elementen. Sedan gick jag ut med kameran. Det var ganska kallt och blåsigt men också väldigt fint.
 
Inställningar: 1/125s - F/9 - ISO200
 
Jag kände att jag ville testa att fota lite med stativ och lite längre slutartider. Och eftersom jag är så dålig på att släpa med mig stativet fick jag gå tillbaka till stugan (för jag hade faktiskt varit duktig och tagit med ett stativ ut till ön). Tur att det inte är så långt att gå mellan den här platsen och stugan.
 
Inställningar: 1,6s - F/32 - ISO100 & 2s - F/32 - ISO100
 
 
Jag kan ju inte direkt påstå att jag ångrar att jag hämtade stativet. Det blev jättefina bilder. Följer ni min Facebook-sida "Skärgårdsfotografier" så har ni kanske redan sett den första av de två bilderna med lång slutartid.
 
När jag hade fotat lite gick jag till stugan igen och gjorde eld i kaminen. Sedan tillbringade jag resten av eftermiddagen och kvällen inne i stugan. Tittade lite på serien "Once upon a time" och läste. Selma kom in när det började mörkna och höll mig sällskap.
 
Inställningar: 1/60s - F/3,2 - ISO200
 
Foto: Skärgård, Skärgårdsliv | Skärgård, foto | |
#1 - - Håkan:

Helt underbara bilder, med långa slutartiden får man en känsla av en gammal oljemålning, samtidigt som det finns en otrolig närvaro och äkthet.

Svar: Tack så jättemycket! Ja, det blev en väldigt bra effekt, precis som jag ville :D Är jättenöjd med de två bilderna med lång slutartid :D
Fotograf Annie Fredriksson

#2 - - Simon G:

Väldigt fina bilder, speciellt de med långa slutartider! :) Jag brukar ofta konka runt på det tunga stativet men man velar ju alltid om man ska ta med det eller ej, ibland blir det ju inte använt och då vill man ju inte ha tagit med det i onödan. ^^

Svar: Tack så jättemycket Simon! Är också extra nöjd med de bilderna med lång slutartid. Jag har inte med mina stativ så ofta mest för att det blir en extra grej att bära, de är dock inte så tunga (har två kolfiber). :) Ska bli bättre på att bära med åtminstone det ena :D
Fotograf Annie Fredriksson

#3 - - Josss.:

Snyggt med de långa slutartiderna! Har velat testa de så länge men aldrig blivit av :)

Svar: Tack så jättemycket!! :D Det är kul med långa slutartider, jag ska bli bättre på att dra med något stativ så att jag kan fota mer sånt :)
Fotograf Annie Fredriksson

#4 - - Amanda Niclasson:

Himla fina bilder!!

Svar: Tack så jättemycket Amanda! :D
Fotograf Annie FredrikssonHej!

Tack för att du tar dig tid att kommentera inlägget! :)

Upp